Atnaujintas 2006 spalio 18 d.
Nr.78
(1478)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Elegiški seserų balsai žuvusiems broliams...

Prof. Ona VOVERIENĖ

Poetė Aldona Elena Puišytė-Grigaliūnienė
Zenono BALTRUŠIO nuotrauka

Nepasiduosim – tęsim žygį,

kol meilė smurtą nugalės

 

Tikiu: Tauta nušluos vergiją.

Vėl grįš ramybė į namus.

Nušvis laisvų tautų vardyne

Tėvynės vardas nemarus…

Aldona Puišytė

Buvau girdėjusi apie šią įdomią Lietuvos poetę, pratęsusią Janinos Degutytės, Kazio Bradūno eiliavimo tradiciją, jos dvasinį ryšį su jais; skaičiau jos eilėraščių „XXI amžiuje“, bet audringoje dienų tėkmėje, genamoje politinių ir tautinių aktualijų bei Levo Tolstojaus dvasinio imperatyvo „Gyvenk taip, tarsi ši diena būtų paskutinė…“, įsakmiai reikalaujančio užbaigti pradėtus darbus, nesidairiau ir neieškojau artimesnio ryšio su poete.


Painiava

Vėl diskutuojama dėl politinės reklamos ribojimo per radiją ir televiziją. Apie tokį draudimą viešai šneka tiek pozicijoje, tiek opozicijoje esantys Seimo nariai. Jei jau žadama riboti ar drausti politinę reklamą, gal tuomet reikia uždrausti ir dalyvavimą politikoje eiliniams piliečiams, juk daugelis mena laikus, kai „už politiką“ trėmė, kalino.


Politikos horizonte nieko nauja?

Visa, kas vyksta politikos ringe, panašėja į elementarias kumštynes, t.y. reginį, skirtą pačių politikų emocinėms iškrovoms, revanšui ar kerštui patenkinti. Ir tiems, kuriems dar rūpi tokie reginiai. Sukurtas toks politinės biurokratijos viešųjų ryšių mechanizmas, kad, tik krustelėjus vienam jos elementui, paleidžiamas oponento scenarijus. Esame beveik nuolat murdomi šiose pinklėse.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija