Atnaujintas 2006 lapkričio 8 d.
Nr.83
(1483)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Urmu ir vienetais

Rusijos prezidentas
naikintuvo kabinoje

Kaip pažymėjo rusų publicistė Tatjana Netreba, pasinaudodami aukštais Rusijos prezidento V.Putino reitingais vieni uždirba nemažus pinigus, kiti kraunasi politinį kapitalą. Štai, pavyzdžiui, neseniai įvykusiuose vietinės Dūmos rinkimuose Lipecko srityje Rusijos gyvenimo partija įgavo rimtą konkurencinį pranašumą prieš visas kitas partijas ir grupuotes, nes pats V.Putinas asmeniškai leido šiai partijai naudoti jo portretus rinkimų agitacijoje.


Kinijos drakonas

Įvairių apklausų duomenimis, Kinija labai sparčiais tempais didina savo galybę ir neilgai trukus gali tapti pasauline supervalstybe. Kai kurių ekspertų nuomone, tai gali įvykti jau po dešimt metų. Tuo tarpu gana didelė dalis apklaustųjų įvairiose pasaulio šalyse mano, kad Kinija niekada nepasivys Jungtinių Amerikos Valstijų ir neišstums jų iš pasaulio lyderio pozicijos.


Nobelio laureatas – elgeta

Neseniai Nobelio premijų komitetas baigė išdalyti Nobelio premijas įvairių mokslo ir kultūros sričių žmonėms už pasiekimus savo veiklos srityse. Tačiau nedaugelis žino, kad pirmuoju Nobelio taikos premijos laureatu 1901-aisiais tapo Anri Žanas Diunanas, Šveicarijos visuomenės veikėjas. Tą žinią jis išgirdo gyvendamas nedidelio Šveicarijos miestelio Heideno vargšų prieglaudoje. Į šią „špitolę“ A.Ž.Diunanas pakliuvo būdamas ligonis ir visiškas vargšas, be cento kišenėje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija