Atnaujintas 2006 lapkričio 17 d.
Nr.86
(1486)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Popiežius Benediktas XVI apie universitetinių studijų reikšmę

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI
laimina kūdikį susitikime
su tikinčiaisiais
prie Grigaliaus universiteto

Popiežius Benediktas XVI pats ilgą laiką yra buvęs žymiu universiteto profesoriumi ir puikiai pažįsta šią akademinę aplinką, todėl kai spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje jis apsilankė Romos katalikiškuose universitetuose ir ten pareiškė minčių apie aukštojo mokslo reikšmę bažnytiniam gyvenimui, iškart susilaukė visuotinio dėmesio. Susitikęs su popiežiškųjų Grigaliaus ir Laterano universitetų studentais ir dėstytojais, Šventasis Tėvas ragino juos išlaikyti glaudų studijų ir maldos ryšį, kvietė skleisti ir ginti tiesą be iškraipymų ir apribojimų žinant, jog Dievas yra galutinė tiesa, į kurią iš prigimties stiebiasi kiekvienas protas.


Pasaulinė filmo „Kristaus gimimo istorija“ premjera vyks Vatikane!

Filmo „Kristaus gimimo istorija“ afiša

Kaip praneša kino kompanija „New Line“, sekmadienį, lapkričio 26 dieną, Vatikane įvyks pasaulinė filmo „Kristaus gimimo istorija“ premjera. Tai bus pirmas kartas kino istorijoje, kai meninio filmo premjera vyks Vatikane. Jungtinėse Valstijose filmas startuos gruodžio 1 dieną, o Lietuvoje – gruodžio 15 dieną.

„Kristaus gimimo istorijos“ premjera vyks Vatikano Popiežiaus Pauliaus VI salėje. Iškilmingoje premjeroje dalyvaus filmo režisierė Katerina Hardvik (Catherine Hardwicke), aktoriai Šorehas Agdašlu (Shohreh Aghdashloo) ir Oskaras Isakas (Oscar Isaac), prodiuseriai Martis Bovenas (Marty Bowen) ir Vikas Godris (Wyck Godrey), scenarijaus autorius Mikas Ričis (Mike Rich) ir septyni tūkstančiai kviestinių svečių. Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos mokyklos statybai mažame Izraelio miestelyje Mughare, esančiame netoli Nazareto.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija