Atnaujintas 2006 gruodžio 1 d.
Nr.90
(1490)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Dvasinė atgaiva

Grupė rekolekcijų dalyvių
Varėnos Šv. arkangelo Mykolo
bažnyčioje

Lapkričio 18-19 dienomis pirmą kartą Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vyko rekolekcijos tikybos mokytojams ir katechetams. Čia susirinko mokytojai iš Varėnos, Valkininkų, Dubičių, Druskininkų, Marcinkonių, Krivilių – Vydenių, trokštantys ugdyti savyje dvasingumą, keisti savo gyvenimą ir santykį su Dievu ir kitais pagal Kristaus pavyzdį.

Rekolekcijas organizavo Varėnos dekanas kun. V.Virvičius ir rajono Švietimo centras. Joms vadovavo sesuo magistrė Judita, SJE. Ji nuoširdžiai ir kūrybiškai, pasitelkdama pačius įtaigiausius ir naujausius metodus, kalbėjo apie dvasingumą, grindžiamą aukščiausiomis vertybėmis.

Sužinojome apie tris dvasinius žmogaus gyvenimo kelionės tarpsnius, etapus:

1) būti mokiniu – tai esminė mokinystė,

2) gimdančioji, kuriančioji mokinystė,

3) radikalioji mokinystė.

Kiekviena stengėsi pažvelgti į save, į savo gyvenimą, pamąstyti, kokiame tos kelionės etape esanti. Ieškojo būdų, kurie padėtų keistis, augti, tobulėti, kad galėtų tuos metodus panaudoti mokykloje dirbant su mokiniais ir savo aplinkoje.

Magistrė pateikė prasmingas s. Benediktos Rollin Ra mintis, kaip savo širdyje iš išorės sugrįžti į vidų, iš išsiblaškymų – į susikaupimą, iš smalsumo – į atidumą, kur vyksta mus perkeičiantys pasimatymai.

Rekolekcijos vyko tyloje – medituojant, vėliau tarpusavyje dalijantis išgyvenimais. Jos buvo baigtos malda, adoracija, šv. Mišių auka. Tai pagrindiniai šaltiniai, iš kurių mokytojos pasisėmė dvasinės atgaivos, taip reikalingos kiekvienam žmogui. Šventojo Rašto žodžiais tariant, „tai buvo gera“.

Nuoširdžiai dėkojame visiems vadovams ir linkime Dievo palaimos.

Julija – s. Emilija,
tikybos mokytoja

Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija