Atnaujintas 2006 gruodžio 6 d.
Nr.91
(1491)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Deimantės „Deimantiškės“

Šiaulietė Deimantė Kondrotaitė,
kurios piešiniai dabar
eksponuojami Panevėžyje
Autoriaus nuotrauka

Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos galerija “2-asis aukštas“, įsikūrusi Vasario 16-osios gatvėje, – meno mylėtojų pamėgta vieta Aukštaitijos sostinėje. Retai kada jos sienos būna tuščios. Čia eksponuojami tautodailės ir profesionalaus meno kūriniai. Be to, galerijoje vyksta literatūrinės popietės, susitikimai su įžymiais žmonėmis, knygų pristatymai. Atėjus į tokį renginį, kartu galima susipažinti ir su joje veikiančia paroda.

Lapkričio 16-ąją galerija pakvietė į šiaulietės Deimantės Kondrotaitės piešinių parodą „Deimantiškės“. Atskleisdama jos pavadinimo kilmę, autorė – Šiaulių fotografijos muziejaus muziejininkė – šypsojosi: „Tai mano susikurtas pasaulis. Tai konkreti vietovė, kur aš galiu leisti fantazuoti. Žinoma, parodos pavadinimui įtakos turėjo ir mano vardas“. Pieštuku atlikti paveikslai yra įdomūs. Po ironija, skepticizmu juose slypi žmogiškosios būties konfliktiškumas bei paradoksalumas. „XXI amžius“ paprašė tai įvertinti žinomos Panevėžio krašto dailininkės Stasės Medytės. Ji buvo konkreti: „Šiaulietė – mąstanti ir talento nestokojanti kūrėja“.

Tai antroji Šiaulių universiteto Menų fakulteto magistrantės D.Kondrotaitės personalinė paroda. Pirmoji jos piešimo darbų paroda „Laukimai“ prieš porą metų buvo surengta Šiaulių universiteto dailės galerijoje.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija