Atnaujintas 2006 gruodžio 8 d.
Nr.92
(1492)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vilties metas

Popiežius vadovavo pirmojo
Advento sekmadienio Mišparams

Gruodžio 2 dienos pavakarę popiežius Benediktas XVI vadovavo Advento pirmojo sekmadienio pirmiesiems Mišparams. Šventasis Tėvas Mišparų dalyviams išsakė kelias mintis apie Advento laikotarpį. Jas trumpai apžvelgsime.

Popiežius citavo vienos giesmės žodžius – „Paskelbkite tautoms: štai Viešpats ateina, mūsų Išgelbėtojas“. „Kiekvieno naujų metų ciklo pradžioje, – paaiškino Šventasis Tėvas, – liturgija kviečia Bažnyčią atnaujinti tautoms savo skelbimą, kurį galima apibendrinti taip: „Dievas ateina“. Simboliška yra tai, kad šie du žodžiai pavartoti ne būtuoju ar būsimuoju, tačiau esamuoju laiku. Vadinasi, Dievo atėjimas yra dabartis ir nuolatos vykstantis veiksmas – praeityje, dabar ir ateityje, kiekvieną akimirką. Posakis „Dievas ateina“ išreiškia ne tik veiksmą, bet ir esminį Dievo prigimties bruožą – Dievas yra Tas, kuris nuolatos ateina prie mūsų.


Tęsiamas krikščionių vienybės siekis

Mindaugas BUIKA

Draugiškas Benedikto XVI susitikimas
su Konstantinopolio ekumeniniu
patriarchu Baltramiejumi I

Konstantinopolio patriarcho garbės primatas

Krikščionių vienybės siekime svarbiausiu įvykiu per praėjusį popiežiaus Benedikto XVI vizitą į Turkiją buvo jo susitikimas su Konstantinopolio ekumeniniu patriarchu Baltramiejumi I. Lapkričio 30 dieną Šventasis Tėvas dalyvavo patriarcho celebruotoje bizantiškoje pagrindinio Stačiatikių Bažnyčios globėjo apaštalo šv. Andriejaus minėjimo liturgijoje Stambulo Šv. Jurgio katedroje. Baigiantis pamaldoms abu ganytojai pasakė homilijas, drauge suteikė apaštališkąjį palaiminimą ir paskelbė abiejų pasirašytą deklaraciją.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija