Atnaujintas 2006 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1496)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Išlaikykime bendrystės dvasią

Vilniaus arkivyskupo kalėdinis sveikinimas

Brangieji,

Šventąjį Kūčių vakarą visi laukiame stebuklo ir Evangelijoje skaitome apie nepaprastus dalykus – sužibusią Kalėdų žvaigždę, piemenims pasirodžiusį Viešpaties angelą ir giedančią gausią dangaus kareiviją. Šie didingi, o drauge raminantys ženklai tų dienų Betliejaus apylinkių gyventojams liudijo ir mums šiandien byloja apie Stebuklą – Išganytojo Gimimą. Kaip mes suprantame ir priimame šį Stebuklą, kaip žvelgiame į kitus gyvenime patiriamus mažus ar didesnius stebuklus?


Tikro ir nuoširdaus bendravimo!

Telšių vyskupo kalėdinis kreipimasis į vyskupijos tikinčiuosius

Mieli Tikintys Kristų, Broliai, Seserys,

Kasmet per Kalėdų šventes mus pasiekia Džiugioji žinia, Luko antrame skyriuje nusakyta tokiais žodžiais: „Angelas jiems tarė: Nebijokite. Štai skelbiu jums didį džiaugsmą… šiandien… jums gimė Išganytojas“ (Lk 2, 10).


Kad susitikimas su Kristumi pripildytų ramybės

Šiaulių vyskupo kalėdinis sveikinimas

Brangūs Broliai ir Seserys, per Viešpaties užgimimo iškilmę prisimenu Evangelijos pasakojimą apie Jėzų, kuris verkė, žiūrėdamas į Jeruzalę. Evangelistas perduoda ir šitų Jėzaus ašarų prasmę: prisiartinęs prie Jeruzalės ir išvydęs miestą, Jėzus verkė jo ir sakė: „O kad tu šiandien suprastum, kas tau atneša ramybę!“(Lk 19, 42).


Tegul Kalėdų slėpinio šviesa visuomet pasilieka jūsų širdyse ir namuose!

Lietuvos Vyskupų Konferencijos delegato užsienio lietuvių katalikų sielovadai kalėdinis sveikinimas

Marija su Kūdikiu.
Kadras iš šiuo metu Lietuvoje
demonstruojamo filmo
„Kristaus gimimo istorija“

Juk kūdikis mums gimė! Sūnus mums duotas; … Jo vardas bus…Ramybės Kunigaikštis (Iz 9:5)

Brangūs broliai ir seserys Kristuje,

siunčiu nuoširdžiausius kalėdinius sveikinimus Jums ir visiems kitiems, darbuojantiems lietuviškose parapijose, misijose, bendruomenėse ir organizacijose, skiriantiems savo laiką ir jėgas lietuviams katalikams trisdešimt šešiose pasaulio šalyse.


Neprilygstama Įsikūnijimo dovana

Jėzaus Kristaus gimimas.
Nežinomo dailininko paveikslas
senojoje Aleksoto bažnyčioje

Kai prie Kūčių stalo netrūksta subtilaus sąmojo ir mandagių šnekų, tačiau vakarieniaujantieji per visą Adventą net nepagalvoja, jog Kristui labiausiai reikia Susitaikymo sakramento vandeniu numazgotų (baltų kaip ką tik iškritęs sniegas) kūdikiškų širdžių, tuomet Jis tikrai atėjo pas savuosius, bet dėl įvairiausiais rūpesčiais ir daiktais „užgriozdintų“ širdžių jie Jo neatpažino (plg. Jn 1, 10 – 11) ir todėl nepajėgė priimti didžiausios Dovanos – Jo Paties.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija