Atnaujintas 2006 gruodžio 29 d.
Nr.97
(1497)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Įspūdingai apšviesta bažnyčia

Taip dabar atrodo gotikinė
Sasnavos bažnyčia kiekvieną naktį

SASNAVA. Gruodžio 14-osios vakarą neįprastai sužibėjo miestelio centras – buvo įjungtas gotikinio stiliaus Švč. M.Marijos Vardo bažnyčios apšvietimas. Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys paspaudė elektros mygtuką ir tamsoje pirmiausiai ėmė ryškėti bažnyčios bokšto viršuje esantis kryžius. Paskui halogeniniai šviestuvai nurausvino visą raudonų plytų pastatą, šviesa pasklido ir į ambulatoriją vedančią Žaliosios gatvę. Klebonas kun. Arvydas Liepa susirinkusiesiems sakė, kad apšvietimas įrengtas ne vien dėl grožio, o ir todėl, kad iš tolo labiau matoma bokšto šviesa trauktų žmones į bažnyčios vidų dvasiškai susitelkti ir atgimti. Puošniai apšviesta bažnyčia gerai matoma ne tik visoje Sasnavoje, bet ir ilgoje kelio „Via Baltica“ atkarpoje.

Surengtoje adventinėje vakaronėje kun. A.Liepa už šį darbą dėkojo geradariams – Marijampolės savivaldybės tarybos nariams. Tai jie pritarė klebono ir Sasnavos seniūnės Nijolės Smilgienės parengtam projektui bei nusprendė jį paremti. Vakaronėje skambėjo vargonininkės Aurimos Pečkienės vadovaujamo sasnaviečių meno kolektyvo kūriniai.

Kaip rašo laikraštis „Savaitė“, pagražėjus bažnyčios išorei, viduje irgi atsirado naujų akcentų. Pagaliau baigtas įrengti Švenčiausiojo Sakramento altorius – į pasienio tuštumą skoningai įsikomponavo šviesaus akmens plokštės. O bažnyčios centrinėje dalyje „sutūpė“ būrys angeliukų. Tai Sasnavos vidurinės mokyklos kūrybinio projekto „Angelų dienos – 2“ dalis. Jame dalyvavo visos apskrities mokiniai ir mokytojai. Projekto iniciatorė ir vykdytoja – Sasnavos vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Daiva Truncienė.

Beje, bendruomenės pirmininkės Renatos Mažeikienės rūpesčiu prie vidurinės mokyklos įžiebta spalvinga eglė.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija