Atnaujintas 2007 sausio 5 d.
Nr.2
(1499)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Džiaugiamės Viešpaties globa

„XXI amžių“ abu su vyru skaitome jau daug metų. Taigi esame nuolatiniai jūsų skaitytojai.

Neseniai „XXI amžiuje“ (Nr. 90) perskaičiau rašinį „Krikščionybės istorijos pėdsakais: nuo Mozės iki Kristaus“ apie nepaprastai įdomiai ir išsamiai aprašytą prof. Povilo Domeikos kelionę po Egiptą, Jordaniją, Izraelį. 34 žmonių grupė drauge su vyskupu Jonu Kaunecku, kun. Vytautu Pesliaku lankėsi mums, katalikams, brangiose vietose, kaip autorius pavadino, „nuo Mozės iki Kristaus“.

Įvairiuose leidiniuose randu kelionių įspūdžių, tačiau niekada nebuvo taip įdomu skaityti, kaip šį kartą. Autorius su didžiule pagarba rašo apie kiekvieną aplankytą vietovę, plačiai paaiškindamas, kuo įdomi ta valstybė, miestas, kalva ar šventovė. Straipsnis – tai sutrumpinta krikščionybės istorija, kurią skaitant atgyja primiršti ar jau nebetikslūs įvykiai, kuriuos, būdamas senyvo amžiaus, esi primiršęs.

Dėkojame autoriui už straipsnį, už tai, kad nedejuojama dėl kelionėse pasitaikančių nesklandumų. Ačiū kunigams už gausybę aukotų šv. Mišių. Ačiū profesoriui, kad straipsnio pabaigoje džiaugėsi Viešpaties globa, kuri lydėjo visoje kelionėje. Juk ne visi, laimingai sugrįžę iš kelionių, padėkoja Dievui.

Dėkokime Dievui už viską, už kiekvieną dieną.

Irena UOGINTIENĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija