Atnaujintas 2007 sausio 12 d.
Nr.4
(1501)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Teįkvepia mus žuvusiųjų didvyriškumas

Šimtmečius lietuvių tauta kovojo už Nepriklausomybę. Šios kovos pareikalavo daugybės aukų. Mūsų senoliai apgindavo kraštą nuo įvairiausių užpuolikų. Prisimename didžiavyrius ir tęsiame jų žygdarbius.

1990–ųjų kovo 11-ąją Lietuva nusimetė 50 metų trukusį komunistinio genocido jungą ir atstatė Nepriklausomybę. Tai buvo pasiekta taikiu, demokratiniu būdu.

1991–ųjų sausio 12–ąją prasidėjo SSRS slaptųjų tarnybų, specialiųjų karinių dalinių ir vadovybės suplanuotos Lietuvos susigrąžinimo į SSRS sudėtį kovinės akcijos.

Sausio 13-oji įėjo į LIETUVOS Nepriklausomybės kovų istoriją, kai fiziškai nesipriešinant buvo pasiekta pergalė, kuri pareikalavo daugybės aukų. Ant Nepriklausomybės aukuro savo gyvybes padėjo Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas, Algimantas Petras Kavoliukas, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus, Vytautas Koncevičius. Tauta atsilaikė. Dėkojame Aukščiausiam už įvykusį stebuklą. Amžina šlovė žuvusiems. Garbė visiems Nepriklausomybės gynėjams.

Tegul žuvusiųjų didvyriškumas ir auka, kovotojų dvasia ir pasiryžimas mus įkvepia saugojant laisvę ir ginant Tėvynę.

Paminėkime Sausio 13-ąją, prisiminkime žuvusiuosius, bendražygius ir paprašykime Aukščiausiojo paramos ir palaimos.

L.Kerosierius,
Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto Tarybos pirmininkas

A.Budriūnas,
sekretorius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija