Atnaujintas 2007 sausio 19 d.
Nr.6
(1453)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Pagalbos prašymas dėl Lapių Laisvės paminklo atstatymo

Rikiuotė per vieną iš renginių
Nepriklausomybės metais
prie Laisvės paminklo Lapėse

Kauno rajono Lapių miestelio gyventojai jau 16 metų negali atstatyti aikštėje, prieš bažnyčią, stovėjusio Laisvės paminklo. Ne vieną kartą buvo kreiptasi į įvairias instancijas: Lietuvos Respublikos Prezidentą, Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininką, Ministrą Pirmininką, Kauno apskrities viršininką, Kauno rajono Savivaldybę, Tarybą, merą, Lapių seniūną. Įvairiais metais buvo surinkta šimtai parašų valdžios vyrams. Reikalai iš vietos nepajudėjo iki šiol. Rajono meras Leonardas Gineika sako, kad pagal įstatymus savivaldybė negali pirkti garažo.


Artėjantys rinkimai ir Lietuvos ateitis

Kaip svarbu suvokti, kad mes, krikščionys, esame atsakingi už tai, kad mūsų Tėvynė išliktų krikščioniška šalimi, kurioje nebūtų deginami kryžiai, kad tikėjimas būtų galinga varomoji tautos jėga, kad būtų gyva meilė artimui ir Tėvynei.


Dėl pinigų blokados Lietuvai

Prieš „vagnoriukų“ įvedimą išradimo ir diegimo reikalais turėjau važiuoti į Maskvą. Reikėjo pinigų. Taupomojoje kasoje buvo padėta 28 tūkst. rublių. Paprašiau dalį jų išduoti, bet grynųjų pinigų banke pasiimti nebuvo galima, nes jų jau nebuvo. Kaip pensininkas, gavęs 100 rublių, pasiėmiau čekį, kad Maskvoje gaučiau tuos pinigus. (Čekis buvo berods 2000 rublių, galima patikrinti pagal knygelėje esančią pinigų sumą bei datą.)


Lemtingi pradmenys

Jau visu balsu kalbama, kad krikščionybė patiria krizę, akivaizdu, kad viešai garbinama Mamona (pinigai), kad ji ypatingais būdais saugoma, ją įvairiausios kompanijos apdraudžia. Draudimo kompanijos dar apdraudžia buities reikmenis, gyvybę ir sveikatą. Viskas šiam, žemiškam gyvenimui, viskas tam, kas laikina. Draudimu amžinajam gyvenimui, nors visiems žemiškasis yra ribotas, mažai besirūpinama. Lietuvoje dešimtmečius trukęs ateistinis tvanas, o atgavus nepriklausomybę – vakarietiškas liberalizmas Bažnyčią, vienintelę instituciją, besirūpinančią draudimu amžinajam gyvenimui, stumia iš gyvensenos.


Trys karaliai Gargžduose

Gargždų ateitininkai aplankė
ligoninėje besigydantį
kun. Juozapą Janauskį

Jau tapo tradicija, kad Trijų karalių išvakarėse per Gargždus į Betliejų keliauja Trys karaliai. Juos veda žvaigždė, lydi angelų choras, tačiau jie „pasiklysta“ ir užeina į ligoninę, vaikų namus, savivaldybę, švietimo skyrių, seniūniją ir kitur pasiklausti, kur rasti gimusį pasaulio Valdovą – Išganytoją. Atsisveikindami visiems giesme palinki Dievo palaimos ir pašventinta kreida ant durų užrašo savo inicialus. Jau daugelį metų šią eiseną organizuoja Gargždų ateitininkai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija