Atnaujintas 2007 vasario 7 d.
Nr.10
(1507)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kodėl siutina… sniegas?

Pusiaužiemyje ir mūsų valstybėje Kūrinijos valdovai viską sustatė į „savo vietas“. Ir pajūryje praturtėjome sniego pusmetriniais patalais, žvilgsnius vėl pamalonina pernykščių lapų „organiką“ uždengusi sielas polėkiui žadinanti balta spalva.

Bet kodėl daug ką Lietuvoje siutina būtent balta, kodėl ir sausio 25-osios rytą Lietuvos radijo naujienų, taip pat laidų kaimui redakcijų tarnybose – dešimtys negatyvių akcentų? „Sniegas pridarys daug žalos pasėliams“, „Bus bloga vasara“… Ir t.t., ir pan.

Žinoma tiesa: „Blogas yra tas paukštis, kuris teršia savo lizdą“. Pažįstamas laivyne, taip pat spaudoje dirbęs palangiškis J. taikliai pastebėjo: „Jeigu nedergsi Lietuvos – į televizijas neįlysi“. Blogai, kai informacinio „mėšlyno bacilomis“ savos valstybės gyventojus užkrečia privačių radijo stočių ar televizijos kanalų „dvasiniai prostitutai“. Žinoma, ne už kavos puodelį. Jie turi užduotis - „žūtbūt, bet kur, visur, visada „juodai“ kompromituoti NATO šalies viešąjį gyvenimą, sėti paniką ir nepasitikėjimą Lietuva, sąžiningais lietuviais“.

Pastaruoju metu daug nemalonių „brudogenų“ pagausėjo ir iš pagrindinio visuomeninio transliuotojo – Lietuvos televizijos ir radijo komiteto „ruporų“. Įdomu, kodėl taip trumpai Televizijos naujienų redakcijai tevadovavo profesionali ir objektyvumu garsėjusi žurnalistė Julija Šliažienė?

Už pinigus baltą sniegą anglimi paverstų ne vienas godus „kiaulakys“. „Penktabrolių“ daug kur aptiksi. Gal nesistebėkim: seniai pažįstame raudonųjų dezinformaciją, o raudonosios ar kiaulės metai Lietuvoje – jau nuo 1940-ųjų vasaros.

Mykolas PARONŽIS

Palanga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija