Atnaujintas 2007 vasario 21 d.
Nr.14
(1511)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Marcinkonyse kaimišku stiliumi įrengtas kultūros centras

Rūta Averkienė

Dainuoja Marcinkonių etnografinis
ansamblis. Kairėje – centro
direktorė Rimutė Avižinienė

Marcinkonių kaimas, esantis Varėnos rajone, išskirtinis ne tik tuo, kad yra pagal plotą pats didžiausias kaimas šalyje. Čia iki šių dienų išlikusi, gyvuoja ir tebepuoselėjama senoji dzūkų etnokultūra.

Marcinkonys garsūs ne tik etnografiniu ansambliu, humoro grupe „Spanguolė“, bet ir dažnai vykstančiais koncertais, teatrų festivaliais, kitais renginiais, nuo šiol bus išskirtiniai rekonstruotu ir kaimišku stiliumi įrengtu laisvalaikio ir pramogų centru. Jo direktorė Rimutė Avižinienė prisimena, kad dėl nejaukių, seniai remontą mačiusių patalpų ne vieną kartą prieš svečius jautėsi nepatogiai, gal ir ne vieną renginį teko dėl to atidėti.Tačiau dabar marcinkoniškiai gali didžiuotis – koncertuoti ir rengti vakarones jie galės jaukioje, į kaimišką trobą panašioje ir liaudiškais motyvais išdabintoje salėje.


Mokytis užsienio kalbų – į biblioteką

Judita SKAČKAUSKIENĖ

Iš kairės: Lietuvos bibliotekų
kolektoriaus direktorius Linas
Janulevičius, knygyno „Rotas“
vadybininkas Audrius Kunigauskas
ir Anykščių viešosios bibliotekos
direktorius Romas Kutka

Sausio 17 dieną Anykščių savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo atidarytas užsienio kalbų knygyno „ROTAS“ informacinis centras. Centro veiklą ir vykdomą projektą pristatė knygyno vadybininkas Audrius Kunigauskas, o apie tokio centro būtinumą bibliotekose kalbėjo Lietuvos bibliotekų kolektoriaus direktorius Linas Janulevičius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija