Atnaujintas 2007 vasario 28 d.
Nr.16
(1513)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Apie ekspedicijas po lietuvių tremties vietas

Dr. Aldona Kačerauskienė

Ne kartą esame girdėję kai kuriuos politikus, savus ir atvykusius iš užsienio, sakant: „Baikite minėti savo kančias, skaičiuoti patirtus nuostolius ir aukas. Geriau žvelgite į ateitį, pakelkite galvas aukštyn“. Laimė, ne visi taip galvoja.


Senamiesčio kapinių kryžiai

Bronius VERTELKA

S. Leonora (kairėje) ir parodos
autorė Irena Giedraitienė

Per Užgavėnes Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos galerijoje „Antrasis aukštas“ atidaryta Irenos Giedraitienės fotografijų paroda „Kryžių tylėjimas“.

Mintis surengti tokią parodą kilo miesto bendruomenės „Senamiestietis“ pirmininkei Marijai Paraščiakienei. Ji prikalbino savo vaikystės ir jaunystės draugę Ireną Giedraitienę, kad ši savo fotografijose įamžintų Panevėžio senamiesčio kapinių paminklus. Toks pasirinkimas krito neatsitiktinai. Panevėžietė fotomenininkė – tarptautinių, pasaulinių parodų, konkursų dalyvė, turinti 38 apdovanojimus. Svarbiausias jų – „World Press photo-75“ pirmasis prizas „Aukso akis“.


Uteniškės kūriniai anykštėnams

Judita SKAČKAUSKIENĖ

Dailininkė Jūratė Mitalienė (kairėje)
su renginio vedėja Judita Skačkauskiene

Nuo sausio 15 dienos Anykščių viešosios bibliotekos lankytojai turėjo puikią galimybę susipažinti su dailininkės Jūratės Mitalienės kūryba.

Kaip visada, įdomiausia parodos dalis yra susitikimas su jos autoriumi. Vasario 15 dieną Jūratė mielai sutiko pasidalyti mintimis apie savo nueitą kūrybinį kelią.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija