Atnaujintas 2007 kovo 7 d.
Nr.18
(1515)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Akcija „Muziejus – mokyklai“

Kovo 11-osios Akto signataras
Vytautas Puplauskas
Janapolės pagrindinėje mokykloje

Žemaičių vyskupystės muziejus (Varniai, Telšių r.) tarp dviejų žymių datų – Vasario 16-osios, Lietuvos valstybės atkūrimo, ir Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo – vykdo akciją „Muziejus – mokyklai“. Sukūrę edukacinę patriotinę priemonę – elektroninę parodą „1918 m. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai“, muziejininkai keliauja į aplinkinius miestelius ir bendrojo lavinimo mokyklas. Moksleivių, pedagogų susitikimuose su muziejininkais dalyvauja ir Kovo 11-osios Akto signataras Vytautas Puplauskas.

Jau įvyko keletas susitikimų. Pirmasis, numatytas Tryškių Lazdynų Pelėdos vidurinėje mokykloje, vasario 18 dieną įvyko Tryškių parapijos salėje. Muziejus aplankė Žarėnų „Minijos“ ir Luokės vidurines, Pavandenės, Viešvienų, Janapolės, Viekšnalių ir Upynos pagrindines mokyklas.

Parodą surengti padėjo Lietuvos nacionalinis muziejus ir Lietuvos krikščionių demokratų partijos Telšių skyriaus pirmininkas Faustas Meiženis.

Iki kovo 11 dienos su paskaita ir elektronine paroda „Varnių kultūros paveldas“ muziejaus darbuotojai aplankė ir kitas rajono bendrojo lavinimo mokyklas.

Žemaičių vyskupystės muziejaus informacija

Telšių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija