Atnaujintas 2007 kovo 21 d.
Nr.22
(1519)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Vietoj nušalinimo – atgal į postą

Liustracija pokomunistinėse šalyse yra patikrinimas, ar aukštas pareigas užimantis arba jų siekiantis asmuo neturėjo ryšių su komunistinio laikotarpio slaptosiomis tarnybomis. Regis, visiems turėtų būti aišku, kad toks patikrinimas turėtų apimti ne tik ryšius su slaptosiomis tarnybomis turėjusius asmenis (informatorius, slaptus agentus „bildukus“), bet juo labiau slaptųjų tarnybų aukščiausius vadovus.


Porinkiminiai atodūsiai pajūryje: ar irklai tvirti?

Prisimenant rinkimus į savivaldybes Vakarų Lietuvoje, pirmučiausiai norėtųsi pacituoti „Vakarų eksprese“ (2007 02 27, Nr. 47) išspausdinto straipsnio „Naujoje valdžioje – ambicijų karo židiniai“, kurio autorius – dienraščio žurnalistas Denisas Nikitenka, citatą: „Rinkėjų nusiteikimą, beje, puikiai iliustruoja į balsavimo urną įmestas biuletenis su tokiu tekstu: „Kiek daug ponų! Kokie jie visi gražūs“! – savo melu, pažadais, paprasto žmogaus mulkinimu, valstybės turto grobstymu! Savo pilių statyba, tvorų statymu, kelių prie jūros užtvėrimu, vienas kito šmeižimu!


„Politinis palaikymas“ neįmanomas

Po Antrojo pasaulinio karo Estijos sostinės Talino centre buvo pastatytas paminklas žuvusiems sovietinės armijos kariams atminti. Nuo to laiko prabėgo jau šešiasdešimt metų… Bėgant metams, po truputį viskas sensta, todėl miestai gražinami, plečiami. Manau, jei šis paminklas būtų perkeltas į gražų, ramų Talino miesto kampelį, restauruotas, nuo to niekas nenukentėtų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija