Atnaujintas 2007 kovo 23 d.
Nr.23
(1520)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Degradacija

Edvardas ŠIUGŽDA

Lietuvoje jau kelis mėnesius vyksta skandalas, susijęs su VSD veikla, jos skaidrumu ir jos tyrimu Seimo Nacionaliniame saugumo ir gynybos komitete. Greta to skandalo, kaip ant ašies ar ant kamieno sukasi ir kiti įvykiai, nors ir ne tokie garsūs, tačiau maitojantys žmonių likimus. Vienas jų – tai žymaus sovietinių laikų disidento, laisvės kovos dalyvio, ilgamečio politinio kalinio A.Petrusevičiaus nuteisimas ir tą įvykį lydintis jo ir bendraminčių nepaliaujamas šmeižtas kai kurioje žiniasklaidoje. Apie vieną paskutinių, pasirodžiusį „Lietuvos ryto“ šeštadienio (2007 03 17) numeryje, kalbama šiame rašinyje.


Atsakymas ŠUTVEI

Atsiliepiant į „Lietuvos ryto“ (2007 03 14) straipsnį
„Pogrindiniam gelbėjimo komitetui – smūgis. Aršiai mėginę išlaisvinti A. Petrusevičių, dešinieji nepaveikė teisėsaugos“

Apeliacinis teismas patvirtino nuosprendį, kuriuo Algirdas Petrusevičius yra įkalinamas ketveriems metams. ŠUTVĖ, kurios „atstovu spaudai“ tapo „Lietuvos rytas“, triumfuoja.

Jie išsiduoda leksika – šalia Liudviko Simučio pavardės būtinai pridedama „ultrapatriotu laikomas“. Taip, laikomas. Taip, ultrapatriotu. Nes toks yra. O jūs, jūs visi liksite istorijos mėšlyne. Mitrūs, slidūs, šlykštūs. Jūsų nėra ir jūsų nebus. Paprastas stalius, vienarankis šaltkalvis, jau išsėdėjęs 12 metų ir keturis mėnesius, kukli vienuoliukė liks istorijoje, jau yra. O jūsų vietoje – nepaisant turimų čekių, akcijų, titulų, ordinų ir kotedžų – liks tiktai gliti dėmė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija