Atnaujintas 2007 balandžio 4 d.
Nr.26
(1523)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

,,Aušros“ spindulių sušildyti

Laima MACYTĖ

Knygos muziejaus puošmena –
„prezidentinis“ stalas

Rimtimi ir pagarba sutinkamas skaitytojas Radviliškio viešosios bibliotekos Kraštotyros skaitykloje. Čia – kelio pradžia besidomintiems krašto istorija, dabartimi, aktualijomis. Puiki materialinė bazė, gausus kraštotyrinės literatūros fondas, išsami ir operatyvi specialistų konsultacija visais lankytojui rūpimais klausimais – tokia skyriaus darbuotojų kasdiena. Skaitykloje saugoma visa kraštotyrinė periodika, kraštiečių, gyvenančių Lietuvoje ir užsienyje, išleisti leidiniai, teminiai aplankai ir kraštotyros darbai apie visą Radviliškio kraštą.


Tremtinio peizažai

Vida GRIGALIŪNAITĖ

Mykolas Dirsė (viduryje)
su grupe parodos dalyvių
Nijolės PAŠKAUSKIENĖS nuotrauka

Vasario 16-oji Ukmergėje... Tvyrant šventinei nuotaikai, Kultūros centro Dailės galerijoje atidaroma buvusio tremtinio Mykolo Dirsės paveikslų paroda. Prieš tai ji kurį laiką džiugino Veprių miestelio gyventojus. Už tai gausiai parodą lankę smalsuoliai dėkingi Veprių organizacijos „SOS Vepriuose“ direktoriui Romui Petrui Šauliui, vietos muziejininkui, mokytojui Jonui Ženteliui.


Bėgte paskui laiką

Nijolė Lukšytė prisimena tėvą

Prieškarinės kartos pradinukus žavėjo rašytojo ir pedagogo Motiejaus Lukšio (1907-1996) knygos. Skaitydami jausdavosi esą įvykių dalyviai.

Nors buvo prastas oras ir siautė gripas, į Vaikų literatūros muziejų Kaune susirinko smalsučiai. Jie ne tik ištyrinėjo ekspozicijas, savo bendraamžių karpinius, bet ir ilgėliau užsibuvo prie M.Lukšiui (vasario 22-ąją suėjo 100 metų nuo jo gimimo) skirtos parodos…


„Alsuojanti Afrika“

Parodos autorių Valentiną
Pečininą sveikina panevėžietė
fotomeistrė Irena Giedraitienė

Trankūs būgnų, kuriuos muša keturi jaunuoliai, garsai. Tarp jų – afrikietišką šokį šokantis vyras. Tokį netradicinį Valentino Pečinino fotografijų parodos „Alsuojanti Afrika“ atidarymą buvo galima stebėti Panevėžio dailės galerijoje kovo 15-osios popietę.

Mauritanijos nacionalinį rūbą vilkėjo pats parodos autorius. Turint tokį drabužį neprapulsi dykumoje. Kilus būtinybei, jį galima pasinaudoti ir kaip palapinę. V.Pečininas tuo pats įsitikino. Gero draugo Viktoro Rubachino dėka, kuris Vilniuje turi savo įmonę, organizuojančią keliones lėktuvu į Afrikos šalis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija