Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Tauta laukia Laisvės monumento

Paskutinę kovo dieną Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga (LLKS) surengė savo metinį ataskaitinį susirinkimą, kurio programoje buvo dvi dalys: konferencija aktualia tema „Lukiškių aikštės Laisvės simbolis tūkstantmečio Lietuvai“ ir antroji – sąjungos narių ataskaitinis susirinkimas. Beje, kartais supainiojamos dvi visuomeninės organizacijos, turinčios tokią pačią savo vardo santrumpą – LLKS, kur paskutinė raidė vienu atveju reiškia sąjungą, kitu – Sąjūdį (Lietuvos partizanų). Sąjunga – bene vienintelė iš visuomeninių ir paramilitarinių organizacijų, nuosekliai ir motyvuotai siekianti paspartinti toli gražu ne visuomeninį, o patį tikriausią Valstybės rūpestį – deramai sutvarkyti centrinę sostinės aikštę, galinčią ir turinčią tapti svarbiausia Lietuvos valstybės aikšte.


Dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos registracijos panaikinimo

Kreipimasis į Lietuvos Respublikos teisingumo ministrą

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) registracija tik vienos tautinės mažumos ir nesamo regiono pagrindu prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijos 10, 14, 25, 28, 29, 32 straipsniams, „Tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvencijos“ 20, 21 straipsniams („Tautinei mažumai priklausantys asmenys (...) gerbia nacionalinės teisės aktus ir kitų žmonių teises, visų pirma asmenų, kurie priklauso tautinei daugumai ir kitoms tautinėms mažumoms“).


Dėl padėties Pietryčių Lietuvoje

Kreipimasis į LR Seimo Pirmininką, Ministrą Pirmininką ir politinių partijų pirmininkus

Lenkai Pietryčių Lietuvoje turi ir tautinės daugumos ir tautinės mažumos teises – geriausias sąlygas pasaulyje už Lenkijos ribų. Pažeidžiant Lietuvos Respublikos Konstituciją, įstatymus, tarptautines deklaracijas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) papildomai buvo sudarytos šios privilegijos:


Dėl Balstogės universiteto filialo Vilniuje

Kreipimasis į LR Ministrą Pirmininką, švietimo ir mokslo Ministrę ir Studijų kokybės centrą

Balstogės universiteto rektorius dėl geografinių ir emocinių motyvų Vilniuje organizuoja Balstogės universiteto filialą, kuriame 180-iai studentų ekonomiką ir informatiką lenkiškai dėstytų 40 Balstogės dėstytojų. Dabar Balstogėje mokosi 94 Lietuvos lenkai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija