Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Naujasis socializmas, arba Komunistai kapitalizme

Kovo 11-osios išvakarėse Palangoje vyko „pilvamylių paradas“ – Stintų šventė. Nustebau vienoje lauko kavinukėje pamatęs du buvusius labai aktyvius Lietuvos patriotus su … karšto vyno stiklinėmis rankose.

– Tai Kovo 11-ąją švenčiate? – paklausiau.

– Šildomės… Na ką, Mykol, galim padaryt? Prisėsk, – lengvai nuraudę pasiūlė.

– Nesėsiu. Man gėda dėl tokios Palangos ir tokios (!) „raudonžalės“ Lietuvos. Einu Basanavičiaus gatve ir širdis verkia krauju iš sielvarto apsipylus – taip iš Brežnevo „laikų“ pašvinkėlių komunistų pažįstami kvapai plaukia Ronže ir paronžiais į Baltijos jūrą, nors pasiusk! Raudonas velnias tebešoka „kazačioką“. Kur nešoks, jei pats KGB generolas, paskutinis vadas Lietuvoje, prisimenate, pasakė: „Jūsų – laisvė, mūsų – ekonomika“. Taip ir yra. Nereikia Lietuvos tūkstantmečiui statyti jokio kito paminklo, jokios Birutės su Kęstučiu. Nes ir jie mirtų iš gėdos pamatę, kaip mes Lietuvos turtus pa-do-va-no-jo-me Brazausko komunistams, kurie Palangą ir pajūrį „apsodino“ dvarais ir kotedžais, o patriotus pavertė… baudžiauninkais.

Septyniolikos, deja, pseudolaisvės metų paminklas, kurį pavadinčiau „pragaro prichvatizacija“, jau stovi nuo 2002 metų rugpjūčio. Tai vagių sudegintas Palangos kurhauzas. Visa Europa degėsiais stebisi ir juokiasi. O atseit patriotai karštą vyną Stintų šventėje maukiat ir beviltiškai rankomis skėsčiojat. Atkirčio komunistų įžūlumams reikia, štai kas! – mojau supykęs ranka ir palikau sutrikusius vyrus.

Prisimenu, kai 2003-2004 metais Palangoje darbininkai klojo naują J.Basanavičiaus gatvės dangą, tai vienas šmaikštuolis pasiūlė ant naujų nuotėkoms skirtų šulinių dangčių nupiešti visų, kurie su Kremliaus pagalba Lietuvoje vykdo destrukciją, „genocidinį kapitalizmą“ – buvusių „raudonžandžių – raudonšiknių“vadovų karikatūras.

– Tegul visi praeidami mindo, – pašaipiai piktinosi žemaitis. – Skelbkime konkursą, ką vertėtų „išmaliavoti“ ant kanalizacijos dangčių… Oho, dangčių neužtektų raudonponiams, kolaborantams, rezervininkams ne tik iš Palangos, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Rokiškio, Kretingos… Žmonių kantrybė ne juokais baigia išsekti. Cinikai stalinistai valdžiose įžūliai kėsinasi ir atiminėja visa, kas lietuviui šventa. Jie tikrai gali išvogti ir visus Europos Sąjungos fondų mūsų valstybei skiriamus pinigus. Jau laikas vėl garsiai pareikšti: Tėvynė pavojuje!

Mykolas PARONŽIS

Palanga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija