Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Norime kitokios Lietuvos

Lietuvos politinių kalinių sąjungos Kauno skyriaus valdybos atviras laiškas visuomenei ir Prezidentui

Mes, buvę politiniai kaliniai, labai sunerimę dėl susidariusios politinės situacijos Lietuvoje. Vis labiau ryškėjant Rusijos energijai, ekonominė ekspansija ir kartu neadekvati aukščiausių valstybės institucijų, įsivėlusių į politines peštynes, veikla ir verčia mus nerimauti dėl Lietuvos nepriklausomybės ateities.

Paskutiniuoju metu kai kurie prezidentūros pasisakymai ir veiksmai, o tiksliau – neveiklumas, neatitinka prastos situacijos, kuri, mūsų nuomone, dabar yra susidariusi. Prezidento neryžtingumas, sprendžiant tokius svarbius valstybei reikalus, kaip VSD darbas ir jo vadovo personos klausimas, gali būti prielaida ateityje atsirasti dar blogesnei ir sudėtingesnei situacijai.

Argi iš tikro tarp pusketvirto milijono Lietuvos piliečių nėra padoraus ir patikimo žmogaus, Lietuvos patrioto VSD pareigoms? Gal Prezidentas mano, jog VSD vadovu gali būti tik KGB rezervistai? Jeigu iš tikro Lietuvoje nėra tinkamų žmonių VSD darbui ir vadovo pareigoms užimti, tuomet kalti aukščiausieji valstybės pareigūnai, taip pat ir Prezidentas, nesirūpinantis tokių kadrų ruošimu atitinkamuose geriausiuose demokratinio pasaulio centruose.

Visai nejauku darosi, kai dabartinis VSD vadovas „vedžioja Seimą už nosies“, begėdiškai meluoja, išsisukinėja, prisidengdamas valstybės-paslapties skraiste. Kyla klausimas: ant ko gi „stovi“ ponas Pocius, jei jau save laiko aukščiau Seimo? Jeigu Seime dar yra savigarbos nepraradusių žmonių, toks jo elgesys turėtų būti nedelsiant principingai ir griežtai įvertintas.

Ar Prezidentas nepastebi, kad priešingos Lietuvai jėgos kasasi po nepriklausomybės pamatais, siekdamos sugriauti valstybę jos pačios rankomis. Kas gi darosi mūsų Lietuvoje?

Žmogus, buvęs Prezidento patarėju, pastatęs Prezidentą į vieną gretą su buvusiu KGB generolu, susisaistęs neaiškiais korupciniais ryšiais su „Dujotekanos“ voratinkliu ir Seimui pasakojantis anekdotus, ramiausiai dirba premjero patarėju. Ką tai reiškia? Ar tai, kad ir Premjeras yra to paties klano žmogus? Argi iš tikro Lietuvoje jau nėra nei padorumo, nei teisėtumo? Turbūt! Šitaip ir atveriami transporto vartai „tvarka ir teisingumas“ nešėjams.

Kai pinigas tampa dievybe, o pelnas ir korupcija – dorybe, normaliu gyvenimo būdu, vargas tautai ir valstybei.

O kur gi Prezidento aiškus ir įsakmus žodis, ginantis visuomenę nuo amoralių aukštose kėdėse sėdinčių veikėjų? Ir ne tik žodis, bet ir atitinkama veikla. To mes pasigendame.

Ne už tokią Lietuvą mes aukojome geriausius savo gyvenimo metus, savo jaunystę, o daugelis – ir gyvybę.

LPKS Kauno skyriaus valdyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija