Atnaujintas 2007 balandžio 18 d.
Nr.30
(1527)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Priešai – iš visų pusių

Kokie paradoksai! Rusija keliasi po B.Jelcino, sugriovusio Sovietų Sąjungą, valdymo, tiesiog pučiasi nuo naftos ir dujų dolerių, jos tarptautinis autoritetas kyla kaip ant mielių. Paryžius, Berlynas, Roma ir Madridas po V.Putino kalbos Miunchene sustingo poza „ramiai!“ ir dreba. Bet štai vos per milijoną gyventojų turinti Estija sumanė sunaikinti atsigavusią imperiją. Pirmiausia Estijos parlamentas sumanė iš Talino centro iškelti sovietinės armijos – išvaduotojos ikoną – bronzinį karį. Tai baisi šventvagystė! Bet Rusija turi priemonių atremti priešą ir parodyti estams, iš kur kojos dygsta. Iškels statulą – atjungsime dujas! Nes kas ne su mumis, tas tegul šąla. Mes atkeršysime už karį šimteriopai. O jeigu tie agresoriai estai ir be mūsų dujų toliau purkštaus, tai mes nebepirksime iš jų šprotų. Nesvarbu, šprotai ne šprotai, bet ko nors vis tiek iš estų nepirksime. Šitaip smogsime mirtiną smūgį Estijos ekonomikai. Be to, iš Rusijos ištremsime visus ten gyvenančius Estijos piliečius, ir ne tik juos, bet ir Rusijos piliečius su estiškomis pavardėmis. Nesvarbu, kad ne tik jie, bet ir jų tėvai bei seneliai gimė Rusijoje. Visi jie jau nufotografuoti, ir milicija tik laukia signalo. Gruzinus jau išvijome, išvysime ir estus. Jeigu ir tai nepadės, panaudosime patį galingiausią mūsų ginklą. Pasiųsime į Taliną septyniasdešimt tūkstančių prezidento „putinjugendo“, „Naši“ gvardiečių, aprengsime juos kario išvaduotojo uniformomis, ir jie parodys, ką gali. Tokio desanto estai niekada nepamirš.

Mes priversime ne tik estus, bet ir visus nedėkingus „pribaltus“ gerbti ir mylėti sparčiais tempais atgimstančią Rusiją ir jos didybę. Parklupdysime ne tik juos, bet ir mūsiškius nedėkingus atskalūnus, kurie vis dar drįsta šmeižti ir juodinti švenčiausią Rusijos žmogų – prezidentą V.Putiną. Pasiųsime tokius niekdarius į sustiprinto režimo lagerį pas Chodorkovskį. Antai viena tokia draugė Morščiakova, Konstitucinio Teismo pirmininko patarėja, drįso pačioje švenčiausioje vietoje – Kremliuje ir paties išmintingiausio vadovo – V.Putino akivaizdoje pareikšti, kad Rusijos teisinė sistema nevykdo jokio teisingumo, nes visi teismų sprendimai diktuojami iš aukščiau. Aišku, draugė Morščiakova nepasakė nieko nauja, tą puikiai žino ir Putinas, kuris iš tiesų ir diktuoja teismams, ką ir kuriam laikui įgrūsti į kalėjimą ar griežto režimo lagerį. Labai negražiai pasielgė moteriškė, garsiai pasakiusi tai, ką ir taip visi puikiai žino. Negražu! Juk Rusijos priešai ištrimituos apie tai visam pasauliui. Jau ir taip tie Vakarų žurnalistai šaukia apie Rusijos energetinę ekspansiją. „Kam dirbate?“ – tokius išsišokėlius paprastai nutildo V.Putinas. Šį kartą, atsakydamas į tokį akibrokštą, Rusijos prezidentas išdėstė savo požiūrį į teismus ir teisinę sistemą. Pasak jo, oligarchinio beteisiškumo laikai baigėsi, o žmonės dabar tiesiog plūsta į teismus, kad apgintų savo interesus, ir teismai juos apgina. Taigi valdininkai tiktai nurodo teismams, kaip jie turi ginti žmones, o svarbiausia, tai daro nemokamai. Tačiau visokie oligarchai ir opozicionieriai bando papirkti teisėjus pinigais. Visa laimė, kad tos opozicijos jau beveik nebeliko: kas gavo per galvą ir nutilo amžiams, kas pabėgo į užsienį. Nes juk pats V.Putinas įsakė tokius „skandinti išvietėse“. Na, o oligarchai dabar neša savo milijonus Kremliui. Kur dėsis? Taigi pagaliau atėjo tvarkos ir teisingumo epocha. Tai, kad tvarkos sergėtojai milicininkai siautėja keliuose, reikalaudami duoklių iš vairuotojų, reketuoja smulkius verslininkus ir turgaus prekeivius – jiems taip reikia. Pernelyg jau gerai gyvena. Nepalyginti geriau nei vargšai milicininkai. O tai, kad jie reketuoja įvairius kioskininkus – irgi tai jiems taip ir reikia. Buržujai juk turi pasidalyti.

Štai V.Putinas, nebūtų visagalis caras, susirūpino ne tik balistinėmis raketomis, atominėmis bombomis, bet ir rasės grynumu. Po Hitlerio tai berods pirmas toks atvejis. Ir sumanė pirmiausia gryninti rusų rasę nuo turgaus prekeivių. Nuspręsta, kad užsieniečiai, o ypač tamsaus gymio kaukaziečiai, prekiaujantys turguose, gadina didžiosios rusų tautos bendrą vaizdą. Esą jie ne tik prekiauja mandarinais, vynuogėmis ar lauro lapeliais, bet ir smukdo atsitiesiančios Rusijos didybę. Todėl nuspręsta iš turgaviečių išvaryti visus užsieniečius. Matyt, jų vietą užims Putino įkurtas „Naši“ organizacijos vyrukai, aprengti tradicinėmis Rusijos prekeivių uniformomis – sportiniais treningais ir skustomis galvomis. Tai jie prie savo prekystalių iškabins kiniškas striukes, vietnamietiškus šalikus ar pasidės uzbekų vynuoges ir „Bušo šlauneles“. Taip ir parodys pasauliui, kad Rusija jau atgimė. Liaudis turtėja, armija stiprėja, „putinjugendo našistai“ lupa visus tamsaus gymio užsieniečius, rengiasi parodyti pribaltams jų vietą. Štai koks puikus gyvenimas būsiąs. Bet pirmiausia reikia sunaikinti visus Rusijos priešus. Pirmiausia estus, o vėliau ateis eilė ir kitiems.

Petras KATINAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija