Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kauno arkivyskupijoje

Jurbarko dekanate

Šiluvos Švč. Mergelės Marijos paveikslo kelionė

Seredžiaus parapijiečiai sutinka
iš Veliuonos atvežtą Švč.M.Marijos
su Kūdikiu paveikslą

Seredžiaus parapijos klebonas
kun. Virginijus Lenktaitis
aukoja šv. Mišias prie paveikslo

SEREDŽIUS. Keli mėnesiai parapijoje laukėme šios didžios šventės – stebuklingosios Šiluvos Marijos su Kūdikiu paveikslo apsilankymo. Ne vienas jau turėjome nedidelius šio paveikslo atvaizdus savo namuose. Gražią šeštadienio, gegužės 5 dienos, popietę, Motinos dienos išvakarėse, 18 valandą iš automobilių Seredžiaus miestelio pradžioje išlipo organizatorės A.Mickevičienė, B.Mačiulaitienė, B.Stanišauskienė ir Klausučių Stasio Santvaro pagrindinės mokyklos mokiniai, pagarbiai nešdami brangųjį paveikslą, atvežtą iš Veliuonos. Skambant bažnyčios varpams, su bažnytinėmis vėliavomis, giedodami „Marija, Marija“, paveikslą sutiko parapijos jaunimo choras, vadovaujamas Loretos Šimkevičienės, pastoracinės tarybos nariai, „Caritas“, Sinodo, Marijos, Maldos grupės, seniūnas J.Pikoraitis, Seredžiaus pagrindinės mokyklos direktorius P.Baršauskas su mokiniais bei didelis būrys kitų Seredžiaus parapijos žmonių su klebonu kun. Virginijumi Lenktaičiu.

Priekyje su neužmirštuolių žiedais žygiavo vaikučiai, besirengiantys Pirmajai Komunijai, ir merginos tautiniais drabužiais su gėlių žiedais rankose. Begalinis susijaudinimas, ne vieno akyse ašaros. Prie įėjimo į šventorių grojo moksleivių orkestras iš Kauno I muzikos mokyklos. Paveikslą įnešus į bažnyčią ir papuošus jį gėlėmis, parapijos klebonas aukojo šv. Mišias. Per pamokslą jis peržvelgė Šiluvos Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslo istoriją, dar kartą priminė paveikslo kopijos kelionės tikslus ir pakvietė prašyti Švč. Mergelės Marijos užtarimo apsilankant pamaldose. Po šv. Mišių prie išstatyto Švč. Sakramento pilna žmonių bažnyčia giedojo Švč. M. Marijos litaniją, buvo kalbamas rožinis. Po pamaldų klebonas pakvietė visus pasirašyti knygoje, keliaujančioje kartu su paveikslu.

Kiekvieną paveikslo viešnagės dieną buvo meldžiamasi tam tikromis intencijomis: sekmadienį – už motinas; pirmadienį – už Seredžių; antradienį – už Armeniškius ir Bambalius; trečiadienį – už Klausučius; ketvirtadienį – už Gadvaišus ir Padubysį; penktadienį – už Rustekonius ir Belvederį. Šeštadienį – už kitus kaimus, taip pat Seredžiaus senelių namus, Seredžiaus mokyklą, jos mokytojus ir mokinius. Tomis dienomis kasdien šv. Mišios su mariologiniu pamokslu buvo aukojamos 9 val. ryto, paskui adoruojamas Švč. Sakramentas, giedama Švč. M.Marijos litanija, kalbama rožinio dalis. Nepaprastai greitai pralėkė ši savaitė meldžiantis į Švč. M.Mariją su Kūdikiu.

Gegužės 12 dienos pavakare teko atsisveikinti su paveikslu, kad ir kitų parapijų žmonės galėtų patirti tą didelę malonę. Šeštadienį, 17 val., maldomis ir giesmėmis, trumpa religine programėle perdavėme paveikslą Eržvilko parapijos tikintiesiems.

Kun. Virginijus Lenktaitis,
Seredžiaus parapijos klebonas

Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija