Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kauno ) dekanate

Eucharistijos šventė

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius
pašventino Švč. M.Marijos paveikslą,
skirtą parapijos tikintiesiems

CENTRAS. Balandžio 28 dieną Eucharistijos šventė Šv. Kryžiaus (karmelitų) parapijoje prasidėjo šv. Mišiomis. Jose dalyvavo parapijos bendruomenė, organizacijų nariai, parapijos mokyklų mokiniai, miesto tikintieji. Klebonas kun. Emilis Jotkus kalbėjo apie Dievo Motinos Marijos apsireiškimo Šiluvoje 400 metų jubiliejų ir kvietimą garbinti Jos sūnų Jėzų Kristų, šiandien kalbantį mums per įvykius, kurie žmogų sukrečia, kalbantį per kultūrą, kuri žmogui kelia naujus klausimus, kalbantį mums per Bažnyčią, iš naujo kuriančią Dievo tautą – mus.

Pasibaigus šv. Mišioms, bažnyčioje suskambo S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos mokinių atliekamos giesmės ir iškilmingi šaukimosi žodžiai: „Iš meilės versmės Dievo širdyje, teplaukia meilė į širdis žmonių, lai Kristus į žemę sugrįžta…“ Šis mokinių, vadovaujamų mokytojos Aušros Jankauskaitės ir Editos Snarskaitės, meninis renginys buvo skirtas parapijos bendruomenei kaip dovana Eucharistijos šventės proga.

Paskui bažnyčioje iki 17 val. vyko Švč. Sakramento adoracija. Parapijos tikybos mokytojos Viktorija Valatkienė, Alė Spiridonovienė ir Nijolė Kulėšienė parengė programą kartu su Sumos choru, vadovaujamu Virginijos Bilvinienės. Iškilmingoje tyloje buvo skaitomos gražiausios krikščionybės maldos ir cituojamos Jono Pauliaus II mintys, skambėjo Eucharistijos garbei skirtos giesmės. Prie išstatyto Švč. Sakramento savo maldas kalbėjo neokatechumenų bendruomenės nariai, „Caritas“ ir Marijos legiono moterys. Darniai skambėjo jaunimo grupės atliekamas akatistas Švč. Mergelės Marijos garbei. Savo programa visus sujaudino parapijos šeimos ir vaikai, kurie meldėsi už parapijos ir visos arkivyskupijos šeimas. Po šių nuoširdžių maldų bei apmąstymų buvo klausoma išpažinčių, palaiminta Švč. Sakramentu. Pirmoji diena baigėsi šv. Mišiomis.

Antroji Eucharistijos šventės iškilmių diena sutapo su Gyvybės diena, todėl visi į bažnyčią atvykę tikintieji galėjo susipažinti su Lietuvos vyskupų laišku, skirtu Gyvybės dienai. Rytinės šv. Mišios buvo švenčiamos lenkų kalba. Akcijos „Meldžiamės už dvasininkiją ir pašaukimus“ metu buvo giedamos Švč. Mergelės Marijos valandos. Jaunimui skirtose šv. Mišiose giedojo parapijos jaunimas, kuris šventės proga paruošė naujų giesmių.

Į Karmelitų parapijos Eucharistijos šventę pasidalyti džiaugsmu su bendruomene atvyko Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius bei I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius. Iškilmingų šv. Mišių metu arkivyskupas kalbėjo: „Eucharistija – tai Dievo meilė, išreikšta per Jėzų Kristų, kuris per savo mirtį ir prisikėlimą duonos ir vyno pavidalais maitina mus amžinuoju gyvenimu ir pasilieka tarp mūsų iki pasaulio pabaigos. Per Eucharistiją susitinkame su Jėzumi ir priimame Jį kaip amžinojo gyvenimo duoną. Taigi Dievo avinėlio altorius jau nebe ten, danguje, o čia, prie šio altoriaus. Prisiminkime šventojo Pauliaus žodžius, kuomet jis apaštalus laikė tokiais artimais Jėzui Kristui, kad jam atrodė, jog vieno neįmanoma atskirti nuo kito. Apie save jis sakė, kad jau nebe jis gyvena, bet jame gyvena Jėzus Kristus. Ar galėtume taip pasakyti ir mes apie save? Linkiu visiems jums patirti šį dieviškąjį meilės spinduliavimą“.

Šventę vainikavo Švč. Sakramento adoracija, meldžiantis už gyvybę, dvasininkus ir naujus pašaukimus, procesija aplink bažnyčią ir iškilmingas palaiminimas Švč. Sakramentu. Arkivyskupo pašventintą Švč. M.Marijos paveikslą, skirtą šios parapijos tikintiesiems, į savo rankas priėmė Juditos ir Eligijaus Dzežulskių šeima, kaip karmelitų parapijos šeimų atstovai.

Paskui klebonas kun. E.Jotkus sukvietė visus į parapijos namus agapėje pasidalyti išgyventu Dievo prisilietimu prie mūsų šeimų, jaunimo ir visų tikinčiųjų gyvenimo.

Nijolė KULĖŠIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija