Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Tas rankų švelnumas...

Pianistė Audronė Eitmanavičiūtė ir
Liudas Mikalauskas Vadžgirio
Šv. Juozapo bažnyčioje

Vadžgirys. Šv. Juozapo parapiją aptarnauja iš Eržvilko atvykstantis klebonas kun. Virgilijus Rutkūnas. Parapijoje netrūksta aktyvių tikinčiųjų, o klebonas kiek galėdamas padeda jiems pasireikšti.

Jau daug metų bažnyčioje Motinos dienos proga vyksta įvairūs koncertai. Šiais metais pats šauniausias parapijietis Raimondas Stirbys, kuris šiuo metu gyvena ir dirba Kaune, bet vis tiek kiekvieną sekmadienį ir per šventes visada dalyvauja šv. Mišiose Vadžgiryje, pažadėjo į koncertą pakviesti svečių – Kauno muzikinio teatro solistę, Lietuvos kultūros ministerijos premijos laureatę Sabiną Martinaitytę ir pianistę Audronę Eitmanavičiūtę.

Šv. Mišių metu kartu su Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos rektoriumi kun. Robertu Šalaševičiumi meldėmės už savo gyvas ir mirusias motinas, giedojo parapijos choras ir Vadžgirio sakralinės muzikos ansamblis, kuriems vadovauja Lina Lukošienė. Didelė mūsų parapijos bažnyčia buvo pilnutėlė maldininkų – ir vietinių, ir iš tolimų kraštų pasveikinti motinas atvykusių.

Pasibaigus šv. Mišioms, namo išskubėjo gal tik viena kita moterėlė, o visi kiti entuziastingai sutiko balsinguosius svečius. Kartu su savo mokytoja S.Martinaityte atvyko LMTA Kauno fakulteto studentai Egidijus Bavkinas, Vytautas Bytautas, Erika Grigaitytė, Liudas Mikalauskas, Simona Radišauskaitė. Kiekvieną atlikėjo pasirodymą vadžgiriečiai palydėdavo gausiais plojimais. Klausytojus ypač sužavėjo ir iki ašarų sujaudino nuskambėję lietuvių kompozitorių kūriniai.

Koncertai Vadžgirio bažnyčioje dabar dažnas reiškinys, nes jau keletą metų čia koncertuoja sakralinės muzikos festivalio „Te Deum laudamus“ dalyviai, retkarčiais koncertus surengia rajone besisvečiuojantys chorai ir paties Vadžgirio muzikos mėgėjai. Koncertuoti tuo maloniau, kad mūsų bažnyčioje yra gera akustika. Taip pat esame dėkingi miestelio pagrindinės mokyklos direktoriui už visada suteikiamą galimybę pasinaudoti mokyklos turimu profesionaliu elektriniu pianinu.

Izabelė LUKOŠIENĖ,
Vadžgirio miestelio bibliotekininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija