Atnaujintas 2007 gegužės 18 d.
Nr.38
(1535)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Ginkime Dievą, Bažnyčią ir Tėvynę

Neseniai internete pasirodė anoniminis straipsnis „Uliūnų kaimui – klebono teismas“, nukreiptas prieš Uliūnų kleboną kun. Algimantą Keiną. Straipsnis ilgokas – trys ir pusė puslapio. Peršasi mintis, kad autorius yra bailys, matyt, bijantis įstatymo ir visuomenės nuomonės. Ir piktas. Straipsnį paskelbė ne spaudoje, o internete, tikėdamasis susilaukti daugiau skaitytojų. Šis anoniminis straipsnelis verčia ir mane pasisakyti. Ar negana įvairiems rašeivoms piktnaudžiauti mūsų santūrumu ir atlaidumu? Pastaraisiais metais atvirai skleidžiama neapykanta ir Bažnyčiai, ir Laisvės kovotojams, kurių dėka šiandien esame bent išoriškai laisvi. Nesena istorija liudija: okupantų šmeižtus ir fizinius persekiojimus lietuviai katalikai atlaikė – jie kovojo, meldėsi ir laimėjo. Deja, ilga ir kruvina okupacija neleido mums išugdyti sąmoningo kataliko. Vergo dvasia slegia ir tikinčiuosius. Okupantams talkino mūsų priešai ir jų sąjungininkai – marksizmas ir alkoholis. Pirmasis daugiau paveikė inteligentus, o antrasis – darbininkus ir kaimo žmones.


Siūlo kitą reikšmę?

Jau praėjo šv. Velykos, bet aš vis negaliu užmiršti, kad velykiniai sveikinimo atvirukai neturėjo nieko religiška: tik viščiukai, margučiai, žibutės, sprogstančios šakelės. Suprask – šv. Velykos neturi jokio ryšio su Kristaus Prisikėlimu, o tik su gamtos atbudimu. Matyt, norima išstumti Kristaus Prisikėlimą užmarštin.


Būti ar nebūti?

Artėjantys rinkimai į Seimą bus gyvybiškai svarbūs ir lemtingi Lietuvai. Būti Lietuvai ar nebūti? Todėl jau nuo šiandien neatidėliodami turime jiems ruoštis: sekti politinius įvykius, stebėti politikus, jų ryšius bei veiksmus, lyginti juos, analizuoti, daryti išvadas. (Pavyzdžiui, jeigu A.Brazauskas, R.Paksas, A.Paleckis susiję su Lolašvili, tai, reikia manyt, kad ir jų tikslai panašūs. Juk Putinas, Rusijos prezidentas, tapo juo Kašpirovskio padedamas. O dabar jau žinome, jog šis magas žada atvykti ir į Lietuvą. Vadinasi, Rusijos prezidento taktiką perėmė ir mūsų sovietiniai nomenklatūrininkai. Čia išlenda ir ryšiai su Kremliumi.)


Ar ir toliau būsime „lipdukai“?

Gal kas antroje tarybinio lietuvio šeimoje rastum emigrantą, alkoholiką ir „gegutvaikį“, rezervistą-putinistą. Ne už dyką mūsiškiai, ypač buvę milicininkai, darbuojasi „maskvavaikiams“. „Jiems ir dabar sumoka, atsargiai, neprasišnekėk už Landsbergį, beveik visose Palangos darbovietėse yra „stebėtojai – antipatriotai“, – pasakė palangiškė Zita iš Sodų gatvės. – Godžiam „pilvokratui“ svetimos yra savos Tėvynės meilės idėjos. Dabar juk visiems tik „babkių“ duok. Ir daug! Rusai nuperka visus neprincipingesnius, o iš buvusios TSKP – „brazovščinos“, visi ten „penktabroliai“. Klijuok, lipdyk, kur nori, kaip „lipdukus“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija