Atnaujintas 2007 birželio 27 d.
Nr.49
(1546)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Įkvėpimo šaltinis – gamta

Joana Staskevičienė teigė,
kad kūrybinių minčių darant
paveikslus ir kuriant eiles
jai suteikia gamta

Zanavykų krašto muziejuje atidaryta dvyliktoji Joanos Staskevičienės, gyvenančios Panoviuose, darbų paroda „Fantazija“. Parodos atidaryme autorė entuziastingai kalbėjo apie kuriamus darbus ir meilę gamtai.

Paveikslus iš įvairių gamtoje surastų medžiagų J.Staskevičienė pradėjo kurti prieš ketverius metus. Iki tol rašiusi eiles ir išleidusi dešimt kūrybos knygelių, netikėtai sumąstė pasidaryti sau paveikslą. Nuo to laiko iš samanų, kriauklių, plunksnų, žuvies kaulų, gintaro, akmenėlių, džiovintų gėlių komponuoja įvairiausius kūrinius. Menininkė parodos atidarymo metu prisipažino, kad ji – gamtos vaikas. Jai gamta suteikia daug kūrybinių minčių ne tik kuriant paveikslus, bet ir rašant eiles. Menininkė sako, kad savo kūriniais nori parodyti, ką galima sukurti iš paprastų dalykų. „Lai ši paroda jums suteikia galimybę pamatyti tai, ką duoda gamta“, – parodos lankytojams linkėjo J.Staskevičienė.

Moterį nuolat palaiko sutuoktinis, toleruojantis jos pomėgius. Vyras pasakojo, kaip žmona negali praeiti pro gražesnį augalą ar akmenuką. „Aš kaip bitelė viską nešu į namus, o po to komponuoju paveikslus“, – teigė panovietė. Kruopštumo reikalaujantys darbai stebino ne vieną parodos lankytoją. Vienus žavėjo iš plunksnų sukomponuotos gervės, kitų dėmesį traukė įvairiausių spalvų ir formų gėlės.

Parodos atidarymo proga J.Staskevičienę sveikino ne tik vyras, bet ir Zanavykų krašto muziejaus darbuotojai, Šakių moterų klubo narė Asta Domeikienė, Meno mokyklos direktoriaus pavaduotojas Antanas Sutkus.

Gintarė Martinaitienė

Šakiai

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija