Atnaujintas 2007 birželio 29 d.
Nr.50
(1547)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Suokalbis

„Blogio ašies“ valstybės Irano Islamo Respublikos prezidento Machmudo Achmadinedžado vizitas, specialiai pabrėžiant, kad jis atvyko į svečius pas Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką, sukėlė didelį tarptautinį susidomėjimą.


Debesys virš saulėtojo Krymo

Vis blogėjant politinei padėčiai Ukrainoje – ne tik politikų, bet ir visuomenės susirūpinimui – imta kalbėti netgi apie Vakarų ir Rytų Ukrainos atsiskyrimą. Tačiau kažkodėl mažai kalbama apie padėtį Krymo pusiasalyje, kur vis daugiau reiškiasi Krymo totoriai. Neseniai Simferopolyje įvyko didžiulis mitingas, stalininio teroro aukoms atminti. 1944 m. gegužės 18 d. Stalino įsakymu į Sibirą ir Vidurinę Aziją buvo ištremti visi Krymo totoriai.


Pilietinis karas Palestinoje

Daugiau kaip 40 metų trunkantis Artimųjų Rytų konfliktas tarp Izraelio ir arabų, konkrečiai – palestiniečių, pirmosiomis birželio dienomis peraugo į naują kruviną fazę. Šį kartą ne tarp žydų ir palestiniečių, o tarp pačių velionio Jasyro Arafato, laikytu būsimos Palestinos valstybės kūrėju, šalininkų. Beje, kruvinų susirėmimų tarp radikalių islamistų organizacijos „Hamas“ ir žinomos pasaulietinės partijos „Fatah“, vadovaujamos dabartinio palestiniečių prezidento, laikomo nuosaikiu politiku, Mahmudo Abaso, buvo galima laukti, kai praėjusius Palestinos parlamento rinkimus laimėjo „Hamas“, ir jos lyderis Ismailas Hanija tapo Palestinos ministru pirmininku.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija