Atnaujintas 2007 liepos 20 d.
Nr.56
(1553)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Konferencijoje kalbėjo apie nuveiktus darbus

Rima Brilienė,

MOPT viešųjų ryšių koordinatorė

Iš kairės: MOPT prezidentas
dr. Vitas Šimkonis, Viduklės
skyriaus vadovė Gerda Visockienė
ir MOPT generalinis sekretorius
Arvydas Bružas su kolegomis
Jūkainių draustinyje

Birželio 30 dieną įvyko Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) metinė ataskaitinė konferencija. Kasmet šis renginys organizuojamas vis kitoje vietovėje, pasižyminčioje aktyvia maltiečių veikla. Šįmet garbė rengti konferenciją teko Viduklės MOPT skyriui. Renginio programa buvo sudaryta taip, kad iš visos Lietuvos susirinkę žmonės ne tik išgirstų apie nuveiktus svarbiausius MOPT darbus, bet ir pabendrautų, pasidžiaugtų jaunųjų Viduklės maltiečių meniniu pasirodymu, aplankytų puikiai sutvarkytą Jūkainių geomorfologinį draustinį, pasisemtų žinių mokomajame seminare.


Radiniai žemėje liudija buvus bažnyčią

Bronius VERTELKA

Archeologė Alfreda Petrulienė
įsitikinusi savo teisumu

Panevėžyje, Senamiesčio gatvėje, atliekant statybos darbus buvo aptikta keletas įdomių akmenų. Manoma, kad vienas iš jų, numindžiotas kojų, nugludintu paviršiumi, buvo pirmosios miesto bažnyčios slenksčiu.

Rado vertingų daiktų

UAB „Panevėžio gatvės“ įrengiant aikštelę meniniam akcentui, kuriuo bus pažymėta pirmosios bažnyčios Aukštaitijos sostinėje vieta, buvo kasama duobė tam, kad sustiprintų jo pamatus. Tada ir buvo pastebėti įdomūs akmenys. Sustabdžius statybos darbus imtasi archeologinių tyrinėjimų. Jų metu buvo nustatyta, kad tarp akmenų yra vienas kojų nuvaikščiotas, nugludintu paviršiumi. Spėjama, kad tai – iš pirmosios bažnyčios slenksčio. Kiti akmenys į duobę buvo suversti statant vaikų darželį kartu su kitomis statybinėmis atliekomis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija