Atnaujintas 2007 liepos 27 d.
Nr.57
(1554)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Varėnos dekanate

Koplyčia – avarinės būklės, kur melstis?

Kun. Elijas Anatolijus Markauskas
sakė, kad Vilniaus arkivyskupijos
kurijos Ekonomo tarnyba Panočių
koplyčią įvertino kaip avarinės
būklės. Dešinėje – Varėnos
rajono meras Vidas Mikalauskas

Panočiškiai susirinko pasitarti,
kur toliau galės melstis

Panočiai. Vos prieš penketą metų iškilmingai pašventinta buvusiose Panočių vaikų darželio patalpose Panočių koplytėlė šiandien atrodo nejaukiai. Iš abiejų jos pusių negyvenamos patalpos apgriuvusios, per liūtis vanduo sunkiasi ir į pačią koplytėlę.

Varėnos rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas paskutiniuoju metu keletą kartų susitiko su Panočių kaimo gyventojais ir drauge su jais bei Dubičių parapijos klebonu kun. Elijumi Anatolijumi Markausku ir Kaniavos seniūnijos seniūne Janina Pavilioniene aptarė šio kaimo bendruomenei aktualią problemą – koplyčios remontą.

Klebono kun. E.Markausko teigimu, Panočiuose apsilankiusi Vilniaus arkivyskupijos kurijos Ekonomo tarnyba šiuos maldos namus įvertino kaip avarinės būklės statinį ir uždraudė aukoti šv. Mišias.

Susitikę su rajono vadovu, Panočių bendruomenės nariai išsakė keletą variantų, kaip, jų manymu, būtų galima įrengti koplytėlę.

Klebono manymu, idealiausia vieta koplytėlei – Panočių laisvalaikio centras: ir pastatas tvarkingas, ir tikintiesiems patogu ateiti. Vieni pritarė klebono siūlymui, kiti siūlė pirkti kaime parduodamą namą, jį rekonstruoti ir įrengti maldos namus.

Rajono savivaldybės meras V.Mikalauskas pritarė, kad koplytėlė šiai bendruomenei tikrai reikalinga, nes senyvo amžiaus žmonėms pasiekti Rudnios ar Dubičių bažnyčias yra sudėtinga. Rajono vadovas patikino, kad savivaldybė tikrai rūpinsis, kad šio kaimo gyventojai išsaugotų maldos namus. Pirmojo susitikimo su panočiškiais metu meras pažadėjo apsvarstyti visus bendruomenės pasiūlymus ir rasti tinkamiausią variantą.

Visą pastatą, kur įrengta koplytėlė, įvertino specialistai. Jų skaičiavimais, nugriaunant visas nereikalingas patalpas ir remontuojant tik koplytėlę darbai kainuotų apie 230 tūkst. litų.

Meras pripažino, kad tai tikrai pernelyg didelė suma, kad ją šiuo metu būtų galima skirti iš biudžeto. Todėl, jeigu bus pasirinktas šis variantas, pirmiausia bus sutvarkytas stogas.Buvo apžiūrėtas siūlomas pirkti namas, ir šio varianto atsisakyta kaip visiškai netinkamo.

Abiejų susitikimų, vykusių po keletą valandų, metu meras nuramino, kad ši Panočių kaimo gyventojams aktuali problema iki rudens vienokiu ar kitokiu būdu savivaldybės bus bandoma spręsti.

Su Panočių kaimo bendruomenės nariais rajono meras V. Mikalauskas aptarė ir bendruomenės įkūrimo bei kitus aktualius klausimus.

Rūta Averkienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija