Atnaujintas 2007 liepos 27 d.
Nr.57
(1554)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Lietuvos peizažo „priedas“

Birželio pradžioje teko iš Krekenavos per Kauną pasiekti Trakus. Ne kartą su poetu P.Vaičaičiu kartojau: „Gražu gražu mūs Lietuvoj!..“ Miškai, ežerai, upeliai, kalneliai, o prie jų prisišliejusios gražios sodybos. Nemačiau sukrypusių, apdriskusiais stogais namelių. Akį traukia tvarkingos sodybos, mediniai ar mūriniai namai, prie jų – sodeliai, darželiai. Toks peizažas jau įprastas Lietuvoje, bet yra ir kitaip. Tiek mieste, tiek kaime gali pamatyti einantį žmogų, ypač jaunuolį, prisidėjusį prie ausies pailgą dėžutę, bekalbantį su savimi. (Taip tarybinis žmogus, sugrįžęs iš „supuvusio kapitalizmo“, stebėjosi, kad ten žmonės kalbasi su savimi (mobiliuoju telefonu) ir popieriniuose maišeliuose nešasi pieną.) Tuomet mums buvo nesuprantama, kaip protingas žmogus gali kalbėtis su savimi ir maišelyje nešti pieną. Šiandien mums visa tai tapo įprasta ir suprantama. Nieko nestebina ir suraikyta duona.


Pražūtingoji reklama

Per LNK kanalą, atsitiktinai ankščiau įsijungus televizorių (rengiausi žiūrėti lietuvišką naują filmą „Nekviesta meilė“), teko 15 minučių dar žiūrėti filmuką vaikams, kuris buvo rodomas be lietuviškų titrų, todėl teksto nesupratau. Tik atkreipiau dėmesį, kai teigiami personažai vaikučiai (turbūt laimėtojai), darželinukų, gal mokyklos pradinukų amžiaus, ratuku susėdę iš stiklinių alaus bokalų godžiai gėrė alaus spalvos gėrimą su viršuje nemažu sluoksneliu baltos putelės... Labai jau panašu, kad buvo geriamas alus...


Ir vėl į duobę

Jau seniai radijas ir televizija skelbia, o ir žmonės kalba, kad Seimas bei Vyriausybė dirba prastai, Lietuvos žmonės jais nepasitiki. Tačiau paskutinieji Seimo sprendimai užsitikrinti rentas iki gyvos galvos pribloškė visą Lietuvą. Ką jau gera ir gražaus Seimas padarė tautai, kad jo nariai galėtų susiteikti tokias privilegijas? Manau, nieko gera, ypač šis Seimas! Be tarpusavio rietenų, be nereikšmingų pataisų įstatymuose nieko daugiau ir nenuveikta.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija