Atnaujintas 2007 rugpjūčio 17 d.
Nr.61
(1558)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kas kuria homofobijos baubą?

Žlugus gegužės 25 dieną planuotai homoseksualizmo manifestacijai, lyg iš gausybės rago pasipylė aršūs kaltinimai ją sustabdžiusioms jėgoms. Andrius Bielskis Vilnių pavadino „Homofobiškos kultūros sostine“. Nida Vasiliauskaitė iškėlė klausimą: „Ar Lietuva – vis dar sekuliari valstybė?“ Europinė konjunktūra ėmė grasinti sankcijomis. Kaltininkais tapo visi, atsistoję į priešingą barikadų pusę – Bažnyčia, konservatoriai, tautininkai, liberaldemokratai, troleibusų vairuotojai ir savivaldybė, atsisakiusi remti skandalinguosius Gėjų lygos renginius.


Kas nulems mūsų vaikų ateitį?

Dievo dovanota laisvė Lietuvai davė labai daug. Pirmiausia turime džiaugtis, kad kol kas galime niekieno netrukdomi eiti į Dievo namus, semtis dvasinės stiprybės, o svarbiausia – naudotis sakramentais. Tik, deja, jau labai jaučiame, kad iš žmonių stengiamasi atimti ir šią galimybę, juodinant dvasininkus ir nuteikiant visuomenę prieš juos. Užtat vis daugiau sektantų, ypač daugėja satanistų (iš kur jie atsiranda?), kurių „mišioms“ reikalinga nužudyti žmogų. Nenuostabu, kad paauglių, vaikų beveik nematyti bažnyčiose.


Ar sveika siela abejingame kūne?

Jau pusę metų slaugau sunkų ligonį po insulto. Įvairiose Lietuvos ligoninėse ir reabilitacijos centruose sutikau daug nuostabių medicinos darbuotojų: atidžių, pareigingų, jautrių, labai žmogiškų, šiltų, siekiančių padėti visomis įmanomomis išgalėmis. Esu dėkinga jiems visiems už jų nuoširdų pasiaukojamą darbą negailint laiko ir jėgų. Tik šis pasakojimas – ne apie tai, nors pagiriamuosius žodžius apie nuoširdžiai dirbančius medikus – gydytojus, slauges, medicinos seseris ir broliukus – galėčiau dar vis tęsti.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija