Atnaujintas 2007 rugpjūčio 22 d.
Nr.62
(1559)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Skaidraus skambesio žodis

Danutė Kasperavičienė,
ilgai rašiusi tik sau,
džiaugiasi išdrįsusi prabilti viešai

Pašauki vėją,

Kad jis pagautų

Ir išnešiotų

Mano žodžius,

Kad apdalintų

Pačiais gražiausiais

Laukų ir miško

Visus medžius.

Danutė Kasperavičienė

Neseniai Zanavykų krašto muziejuje vyko literatės girėniškės Danutės Kasperavičienės kūrybos vakaras „Čia čiulba žodis“. Muziejuje susirinkę Danutės skambaus žodžio gerbėjai negailėjo jai šiltų ir prasmingų linkėjimų.

Moteris, ketvirtį amžiaus dirbusi bibliotekoje, sako, kad ne kiekvienam skirta tokia laimė – šviesti, šviestis, skaityti, mokytis, kurti ir rašyti. D.Kasperavičienė ilgai rašė tik sau, o kūrybą kartais paskaitydavo kolegėms bibliotekininkėms ar seseriai, o dabar ji džiaugiasi išdrįsusi prabilti viešai. Nors Danutė teigė, kad bijo pasirodyti ne tokia, kokios tikisi skaitytojai, jos skaitomas eiles publika priėmė itin šiltai, o jai pačiai negailėjo šiltų ir palaikančių žodžių.

Renginio metu D.Kasperavičienę sveikino Birutė Kuodienė, sesers eilėse randanti vis ką nors nauja. Daug prasmingų žodžių Danutei ištarė ir plunksnos sesuo Birutė Danielienė. Ji ne tik deklamavo eiles, bet kartu su žiūrovais džiaugėsi Danutės kūrybine sėkme, švelniai skambančiu žodžiu. Literatė Rita Mockeliūnienė kolegei linkėjo ištikimos žodžio tarnystės. Ji pastebėjo, kad ne kiekvieno poeto paprastas ir be įmantrybių parašytas žodis skamba taip šiltai, skaidriai ir nuoširdžiai, kaip Danutės.

Kūrybine D.Kasperavičienės sėkme džiaugėsi ir mero padėjėja Rima Rauktienė, Briedžių krašto žmonės. „Jūs – lyg spindulėlis tunelio gale, visada mus sušildantis“, – padėkos žodžius Briedžiuose dirbančiai moteriai išsakė kaimo gyventojai. Ne vienas poetei linkėjo neprarasti kūrybinio džiaugsmo ir žodžiui suteikti nepaprastą atspalvį. Tik tuomet žodis pradeda čiulbėti, pastebėjimais dalijosi R.Rauktienė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakiai

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija