Atnaujintas 2007 rugsėjo 21 d.
Nr.71
(1568)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Koplyčia džiugina tikinčiuosius

Bronius VERTELKA

Krekenavos klebonas
kan. Petras Budriūnas
prie Rodų koplyčios

Krekenavos parapijoje, Naujarodžių kaime, stovi Rodų koplyčia, statyta1861 metais pagal italų architekto Anikinio projektą. Ji priklausė garbingai Švoinickių giminei. Sovietiniais metais koplyčia buvo išniekinta – nudraskytas stogas ir išluptos grindys. Šventovė buvo restauruota Krekenavos klebono kan. Petro Budriūno rūpesčiu ir 2000-ųjų rugpjūtį pašventinta Panevėžio vyskupo Juozo Preikšo.


Širdžiai mielas kampelis

Bronius VERTELKA

Saldutiškio klebonas
kun. Jurgis Kazlauskas
Autoriaus nuotraukos

Saldutiškyje žmonės mėgsta tai, kas glosto akį, kuo galima pasidžiaugti, netgi pasididžiuoti. Tačiau vietos klebono kun. Jurgio Kazlausko išpuoselėtas grožio kampelis yra išskirtinis.

Prieš dešimt metų atvykęs dirbti kunigu į Saldutiškį, jis ėmėsi pertvarkyti bažnyčiai priklausančius pastatus, surentė ūkinį pastatą. Pamatęs patikusią gėlę, jos daigą sodino ir savo kieme. Įvairių medelių dovanojo draugai, pažįstami. Kai ką atsivežė iš Žiežmarių, savo vaikystės krašto. Kaip visus augalus išdėstyti, konsultavosi su vienu gamtos mylėtoju ir grožio mėgėju iš Linkmenų. Dar retų akmenų vietoj suvenyrų iš šiltųjų kraštų parsivežė. O aplankyta nemažai šalių. Tuos akmenis kaip kokius brangiausius papuošalus savo kieme dėliojo. Žinodami tokį klebono pomėgį, dabar žmonės jų irgi atveža.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija