Atnaujintas 2007 rugsėjo 21 d.
Nr.71
(1568)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

„Tarybinis“ – tai žudantis, kankinantis, žeminantis...

Žodis „tarybinis“ pateikiamas kaip geriausias, išskirtinės kokybės, natūralus produktas, ypač populiarus tarp sveiko gyvenimo būdo entuziastų. „Tarybiniam“ stengiamasi suteikti gerų, puikių bruožų, už prekės ženklo populiarinimą mokami pinigai.

Tai yra manipuliacija mumis. Nebesuvoksim, jog „tarybinis“- tai žudantis, kankinantis, žeminantis, verčiantis badauti, atsisakyti žmoniškumo stovint begalinėse eilėse prie deficitinių prekių, taip pat ir degtinės butelio. Niekas pernelyg nesipiktina, bet tyliai ramiai perka ir valgo „tarybinius“ maisto gaminius.

Kaip tarybinė propaganda paveikė mūsų protus, įsivaizduokime tokius mėsos gaminius: „Hitlerio“ krematoriumo kvapo rūkytos dešrelės, „Hitlerio“ liesų žydų kumpeliai, „Geringo“ skraidantys vištų sparneliai, taip pat puikus „SS“ dujų aromato padažas bei „Trečiojo Reicho“ daktaro Mengelės subalansuotas maistelis vaikams nuo 6 iki 12 mėnesių. Manau, kad tiems, kas yra buvę Antrojo Pasaulinio karo muziejuose Europoje, bei nacių koncentracijos stovyklų memorialuose, tokie „aukštos“ kokybės produktai gali sukelti šleikštulį.

Man kelia šleikštulį, nes aš buvau ten, kur kankino ir žudė tūkstančius ir milijonus žmonių. Kankino ir žudė tiek nacių, tiek ir sovietų režimas. Sovietų – daug daug kartų daugiau ir žiauriau, bet didžiulė dalis tautos to nematė, negirdėjo, niekas mokyklose to nepasakojo. Niekas 50 metų nepasakojo apie tremtinių kančias, kankinimus KGB rūsiuose. Todėl viskas taip greitai ir pasimiršta.

Mindaugas Balaišis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija