Atnaujintas 2007 rugsėjo 28 d.
Nr.73
(1570)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Planinės sumaišties Seime daugėja

Edmundas Simanaitis

Bene septyniolika „darbiečių“ tautos atstovų, rinkėjų valia patekusių į Lietuvos Respublikos Seimą, o pora iš jų – europarlamentarai, pagal seną, dar nepamirštą sovietmečio formulę „partijai pašaukus, širdžiai paliepus“, darnia grupe išbildėjo į Maskvą gal pasiguosti, gal pagalbos paprašyti dėl tariamų piliečių teisių pažeidimų iš sovietų narvo ištrūkusioje Lietuvoje. Kelias anaiptol ne naujas, ne nauji ir provokacijos tikslai.


Politinės darganos ruduo

Petras KATINAS

Rudenį naujienų netrūksta: žiniasklaida vos spėja suktis, o vadinamieji paparaciai visai nusiplūkė. Pagrindinės praėjusios savaitės naujienos buvo trys. Pirmoji, „istorinė“ „darbiečių“ frakcijos parlamentarų išvyka į Maskvą. Jų buvo berods 14. Kaip paaiškino nuolatinė „vojažų“ į didžiosios šalies sostinę dalyvė Seimo narė Loreta Graužinienė, tapusi lyg ir toje sostinėje tūnančio Uspaskicho atstove spaudai, „darbiečių“ politbiuras Maskvoje tarėsi su ten besislapstančiu savo idėjiniu vadu ir dalyvavo oficialiu Kremliaus organu tapusio dienraščio „Komsomolskaja pravda“ surengtoje V.Uspaskicho spaudos konferencijoje.


Nauja Sąjūdžio Kauno skyriaus taryba

Sąjūdžio Kauno skyriaus susirinkimą vedė
trys aktyvūs tarybos vadovai

Praėjusį šeštadienį įvyko Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus ataskaitinis susirinkimas. Skyriaus pirmininkas padarė pranešimą apie Kauno skyriaus darbus, nuveiktus per trejus su puse metų. Buvo akcentuota, jog nepavyko pasiekti, kad būtų suteiktas Kauno garbės piliečio vardas Laisvės šaukliu vadinamam žymiam poetui ir aktoriui Kęstučiui Geniui – Kauno miesto taryba nusprendė, kad mirusiam Garbės piliečio vardas neteiktinas (nors tokių atvejų anksčiau yra buvę). Tada nutarta Laisvės šauklį pagerbti pastatant biustą Kauno dramos teatre – po ilgų derybų savivaldybė skyrė lėšų K.Genio biustui.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija