Atnaujintas 2007 rugsėjo 28 d.
Nr.73
(1570)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Putinas – musulmonų globėjas!

Čečėnijos skerdikas, Rusijos valdovo V.Putino valia tapęs Čečėnijos prezidentu ir gavęs Rusijos didvyrio vardą, Ramzanas Kadyrovas, apsuptas viso būrio galvažudžių, neseniai lankėsi šventajame musulmonų mieste Mekoje, vaikščiojo apie garsųjį Kaabos akmenį ir vaidino pavyzdingą tikratikį musulmoną. Įdomu, kad šį tautos išdaviką ir naikintoją į Meką pakvietė atvykti JAV sąjungininku laikomas Saudo Arabijos karalius Abdula II. Dar daugiau, Saudo Arabijos monarchas netgi suteikė audienciją Rusijos „didvyriui“ ir pareiškė, kad jis „pats asmeniškai ir visa Saudo Arabijos liaudis labai myli ir gerbia Vladimirą Putiną, laiko jį puikiu musulmonų draugu. Todėl karalius su savo pavaldiniais meldžiasi už jo sveikatą ir gerovę, taip pat už Rusijos klestėjimą“. Ko gero, karalius Abdula II ir Putiną pakvies apsilankyti Mekoje ir prisiliesti prie šventojo Kaabos akmens. Neatsitiktinai Čečėnijos-Ičkerijos prezidentas ir modžachedų, kovojančių su vietiniais kolaborantais, vadovas Umarovas Saudo Arabijos karalių Abdula II pavadino šventosios Mekos ir Kaabos akmens išniekintoju. „Mes prašom Aukščiausiojo nubausti veidmainius tikėjimo niekintojus, o mūsų bausmės jie dar sulauks“, – pareiškė Umarovas. Panašius pareiškimus padarė ir Ingušijos opozicijos kovotojai, kurie kartu su čečėnų kovotojais vis dažniau rengia išpuolius prieš rusų specialiųjų pajėgų būrius ir vietinę miliciją. Jų atstovai nuolat ragina ingušus sekti brolių čečėnų pavyzdžiu. Po to, kai Ingušijoje rusų „specnazo“ būrys padedant vietiniams milicininkams nužudė niekuo dėtą 17-metį ingušų jaunuolį Islamą Gosakojevą, Nazranėje vidury dienos buvo susprogdinti keturi vidaus reikalų operatyvininkai. Jie bandė patikrinti pačiame Nazranės centre, prie pat prokuratūros stovintį „Žiguli“ automobilį be numerių.

Saudo Arabijos karaliui paskelbus prezidentą V.Putiną vos ne musulmonų globėju (tam, beje, pritarė Čečėnijos „prezidento“ R.Kadyrovo paskirti vietinių musulmonų imamai, išmanantys apie islamą ir šventąją Korano knygą ne daugiau kaip kiaulės apie debesis), Kremliui pavaldi žiniasklaida ėmė skelbti, kad čečėnų „banditai“ patys žudo musulmonus ir ištikimus Kadyrovui ir Rusijai imamus. Pavyzdžiui, laikraštis „Moskovskij komsomolec“ skelbia, jog per paskutiniuosius metus čečėnų „banditai“ nužudė 17 imamų. Todėl neatsitiktinai R.Kadyrovo bičiulis, paskirtas Čečėnijos muftijumi, Chdži Nurzajevas paskelbė fatvą, perskaitytą visose mečetėse, kurioje skelbimas „džihadas“ – šventasis karas – visiems čečėnų laisvės kovotojams. „Muftijus“ teigė, kad į jį nuolat kreipiasi daugybė imamų, kuriems grasinama susidorojimu. Kovotojai paskelbė, kad su tokiais apsišaukėliais imamais bus elgiamasi kaip su tautos priešais ir išdavikais. Kovotojai pažymi, kad jie prilygsta Kadyrovo gaujoms, terorizuojančioms visus čečėnus.

Bet labiausiai sunervino Kremlių buvusio Čečėnijos respublikos-Ičkerijos užsienio reikalų ministro Achmedo Zakajevo, gavusio politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje, interviu Rumunijos laikraščiui „Romanie Libere“. Šį A.Zakajevo interviu perspausdino ir kitų Europos valstybių laikraščiai. A.Zakajevas, kurio išdavimo nuolat reikalauja Maskva, pažymėjo, kad KGB skleidė vahabizmo idėjas tarp čečėnų, organizavo čečėnų kovotojų grupės įsiveržimą į Dagestaną 1999 metais. Tuo KGB siekė parodyti pasauliui, kad čečėnų laisvės kovotojai niekuo nesiskiria nuo „Al Qaedos“ ir kitokių islamo teroristinių organizacijų bei gaujų. Achmedas Zakajevas sakė, kad dabartinė V.Putino vadovaujama Rusija kelia didelį pavojų visam pasauliui. Laukiama tik paskutiniojo Kremliaus žodžio, kad prie Rusijos oficialiai būtų prijungta Abchazija, Pietų Osetija ir Padniestrė. Dabar jau įsigeidė ir Šiaurės ašigalio. Tokiai agresyviai Rusijos politikai pataikavo ir faktiškai pritarė ir Vakarų Europos lyderiai: buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Šrioderis, buvęs Prancūzijos prezidentas Žakas Širakas bei Italijos premjeras Silvio Berluskonis. Baigdamas interviu A.Zakajevas išreiškė viltį, kad pasikeitus Europos politiniam elitui, kartu neišvengiamai „baigsis ir Putino era“.

Petras KATINAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija