Atnaujintas 2007 spalio 19 d.
Nr.79
(1576)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Kauno meras susitiko su Vilkaviškio vyskupu

Danutė MARCINKEVIČIENĖ

Dvasininkų vizitas pas
Kauno valdžios atstovus

Spalio 16 dieną Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas priėmė Vilkaviškio vyskupą Rimantą Norvilą, jo generalvikarą mons. dr. Arūną Poniškaitį ir Aukštosios Panemunės bei Aleksoto klebonus kan. Deimantą Brogį ir kun. Kęstutį Bekasovą. Pasitikdamas Bažnyčios atstovus meras pasidžiaugė, kad jie atvyko, nes „reikia aptarti daug klausimų – Kaunas vienas, o vyskupijos dvi“.

Pasitarime dalyvavo mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas, Tarybos narė Švietimo ir kultūros komiteto pirmininkė Nijolė Rudgalvienė ir Panemunės bendruomenės pirmininkas, Tarybos narys Gediminas Žukauskas.

Susitikimo metu kalbėta apie jau veikiančias katalikiškas mokyklas ir dar pageidaujančias tapti katalikiškomis. Meras gauna nemažai pageidavimų, kuriose švietimo įstaigos išreiškia norą tapti katalikiškomis, todėl miesto vadovai visa tai norėjo aptarti su vyskupu ir kunigais. Kartais atrodo, jog švietimo įstaigos pageidauja tapti katalikiškomis vien todėl, kad išlaikytų jaunesnes klases. Vyskupas R. Norvila sakė, kad nereikia skubėti, nes „mes pirmiausiai norime, kad šis statusas būtų suteiktas toms švietimo įstaigoms, kuriose yra įdirbis, ir to norima be kokių nors išskaičiavimų“.

Vėliau buvo kalbėta apie katalikiškų mokyklų bendradarbiavimą su bažnyčiomis. Akcentuota, kad ne tik bažnyčia turi padėti mokykloms, bet ir mokyklos – bažnyčioms. Panemunės klebonas Deimantas Brogys gražiai bendradarbiauja ir su Šv. Mato mokykla, ir su bendruomene. Šv. Roko atlaidai yra labai populiarūs Kaune.

Pasitarimo metu Aleksoto bažnyčios klebonas Kęstutis Bekasovas pageidavo, kad būtų apšviesta Aleksoto bažnyčia – tada ji susisietų su Prisikėlimo bažnyčia. K.Kuzminskas siūlė bažnyčią apšviesti gretimų gatvių sąskaita, tuomet išlaidos nepadidėtų. Taip pat pageidaujama apšviesti ir Panemunės bei Vilijampolės bažnyčias.

„Didžiausias mūsų rūpestis – bendruomenės namų, kurie įsikūrę buvusiame kino teatre, remontas. Čia susirenka apie 90 vaikų, su jais dirba kvalifikuoti specialistai, juos pamaitiname, tačiau patalpas būtina remontuoti, pritaikyti bendruomenės reikmėms“, – sakė Aleksoto klebonas kun. K.Bekasovas. Meras sakė, kad su arkivyskupu S.Tamkevičiumi apie paramą bažnyčioms jau kalbėta – „kartu su kunigais norime aptarti prioritetus, steigti paramos fondą ir tuomet naudoti fondo lėšas. Svarstydami biudžetą į tai atkreipsime dėmesį“.

Pasitarimo pabaigoje vyskupas R.Norvila padėkojo už susitikimą, o meras sakė, jog dar prieš Kalėdas reikėtų susitikti su Kauno bažnyčių klebonais ir pasikalbėti dėl paramos prioritetų.

Sauliaus DIDŽIULIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija