Atnaujintas 2007 spalio 26 d.
Nr.80
(1577)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Popiežius Benediktas XVI Neapolyje

Popiežius Benediktas XVI
Neapolyje susitinka su
Konstantinopolio ekumeniniu
patriarchu Baltramiejumi I

Sekmadienio rytą sraigtasparniu atskridęs į Neapolį, Šventasis Tėvas, po vieną dieną trukusio pastoracinio vizito, sekmadienio pavakare sugrįžo atgal į Vatikaną.

Popiežių Neapolyje pasitiko arkivyskupas kardinolas Krescensijus Sepė, Italijos ministras pirmininkas Romanas Prodis, kiti Italijos vyriausybės ir vietinės Neapolio valdžios atstovai. Nepaisant labai šalto ir lietingo oro, į sekmadienio rytą po atviru dangumi Popiežiaus aukotas šv. Mišias susirinko kelios dešimtys tūkstančių tikinčiųjų. Šventasis Tėvas šv. Mišias celebravo centrinėje Plebiscito aikštėje priešais Neapolio katedrą. Šv. Mišiose taip pat dalyvavo apie keturiasdešimt kitų krikščioniškų Bažnyčių ir bendruomenių vadovų, atvykusių į sekmadienį Neapolyje prasidėjusį tarptautinį religijų lyderių susitikimą. Netoli Popiežiaus altoriaus garbės vietas užėmė Konstantinopolio ekumeninis patriarchas Baltramiejus I, Kipro stačiatikių arkivyskupas Chrizostomas, Armėnų katolikosas Aramas I ir Kenterberio anglikonų arkivyskupas Rovanas Viljamsas.


Paskirtieji kardinolai atspindi Bažnyčios tarnysčių įvairovę

Mindaugas BUIKA

Artimiausi Popiežiaus patarėjai

Kaip ir buvo laukta, užbaigdamas vieną pastarųjų savo bendrųjų audiencijų popiežius Benediktas XVI pranešė apie naujų kardinolų skyrimą. Spalio 17 dieną į Šv.Petro aikštę susirinkusiems dešimtims tūkstančių piligrimų Šventasis Tėvas kalbėjo, kad paskutiniojo liturginių metų sekmadienio, Kristaus Karaliaus didžiosios iškilmės išvakarėse, jis šaukia antrąją savo pontifikato konsistoriją, kurioje kardinoliškas insignijas įteiks 23 Bažnyčios hierarchams ir nusipelniusiems dvasininkams iš penkiolikos šalių, atstovaujančių penkiems kontinentams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija