Atnaujintas 2007 spalio 31 d.
Nr.81
(1578)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Partizanų keliais...

Zigmas TamaKauskas,

Lietuvos sąjūdžio Kauno tarybos pirmininko pavaduotojas

Artėjant Vėlinėms, Lietuvos laisvės kovos štabas ir Lietuvos sąjūdžio Kauno skyriaus renginių sektorius su Kauno „Saulės“ ir „Rasos“ gimnazijų, Milikonių vidurinės mokyklos mokinių bei jų šeimų narių grupe surengė pažintinę išvyką „Partizanų keliais“. Išvyką savo gražiomis dainomis praturtino Karių savanorių choristų klubas „Margirio kariai“ (klubo pirmininkas Justinas Rimas, choro vadovas Romas Kazlauskas).


Nukryžiuotos Vėlinės

Bernardas ALEKNAVIČIUS

Ištrūkę iš sovietinio taboro, mes nesame visiškai laisvi, nes esame nuolat terorizuojami buvusių homo sovieticus, įsikūrusių įvairiose valdžios struktūrose. Gaila, kad ir Seimo nariai priimdami įstatymus dažnai nesuvokia jų netobulumo. Ir juo toliau, juo labiau visa tai atsiliepia mūsų gyvenimui. Skaudžiausia tai, kad šie sovietmečio atgyvenos atkakliai niekina Lietuvą ir į mūsų sąmonę mėgina įnešti svetimų ir lietuviui nepriimtinų idėjų: neatkurta tautinė mokykla, iškraipoma tradicinių švenčių esmė, net Vėlinės tapo Mirusiųjų atminimo diena.


Mintys gūdžią Vėlinių naktį

Jonas KIRLYS

Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Jeigu Vėlinių naktį pakilęs praskristum virš kapinių, išvystum šviesų šviesulių žvakių žvakelių tyvuliuojančias jūras. Tai šeimos, artimieji, giminės pasirūpino, kad jų mirusieji būtų atminti, pagerbti.

Kokia graži tradicija per Vėlines lankyti mirusiųjų kapus, juos sutvarkyti, padėti gėlytę, uždegti žvakutę… Rodos, tą gūdžią naktį matai, kaip mirusiųjų vėlės plevena, kyla, byloja gyviesiems: „Broliai, sesės, prisiminkite, kad ir jūs rytoj būsite tokie, kokie mes esame šiandien…“

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija