Atnaujintas 2007 gruodžio 5 d.
Nr.90
(1587)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Grafikos darbuose – spalvų darna

Rūta AVERKIENĖ

Ramunė Vėliuvienė
ir jos šviesos angelai

Dailininkės pavaizduotas
paslaptingas gėlių gyvenimas
stebina formų ir spalvų įvairove

Varėnoje nuolat vykstančias garsių Lietuvos menininkų parodas bei pasirodymus galima įvardinti kaip dovaną Varėnos krašto kultūrai. Džiugu, kad talentingi ir garsūs Lietuvoje bei užsienyje meno meistrai nesipuikuoja eksponuoti ir pristatyti savo kūrybą provincijoje, puikiai įsiliedami į kultūrinį rajono gyvenimą.

Kaip dar vieną dovaną Varėnos žmonėms galima pavadinti žymios grafikės, kraštietės Ramunės Vėliuvienės tapybos darbų parodą, atidarytą Varėnos kultūros centro parodų salėje. Į jos atidarymą atėjo rajono savivaldybės vadovai, varėniškiai.

Pristatydama keturiolikos darbų parodą, R. Vėliuvienė prisipažino, jog labai malonu savo darbus pristatyti pačiam menininkui, juos trumpai dar sykį „nupiešti žodžiais“. Autorė turi vilties, kad jos darbus pamatę lankytojai supras, ką norėjo spalvomis, potėpiais pasakyti. Juose atsispindi ir menininkės mokėjimas mylėti pasaulį, ir visas aplink esančias būtybes stebėti su meile, nuostaba ir pagarba.

Prasidėjo Adventas, todėl nieko nuostabaus, kad tarp kitų darbų matome „nutūpusius“ šviesos angelus. Kita serija – paslaptingas gėlių gyvenimas... Paveikslai žavi gėlių formų įvairove, nepaprasta spalvų darna. Parodoje eksponuojama ir keletas modernistinių, kaip pati autorė pavadino, – naujųjų komunikacijų, skaitmeninės grafikos darbų iš ciklo „Įkyrios mintys“. Jie liudija, kad R. Vėliuvienė kaskart atranda naujų kūrybinių idėjų, pavyzdžiui tarsi kino ekrane sustabdytas vienas kadras.

Parodos atidaryme kalbėjęs rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas pasidžiaugė, kad žymi menininkė nepamiršta savo gimtojo krašto ir Varėnoje surengė jau trečią personalinę parodą.

Jis palinkėjo autorei naujų kūrybinių aukštumų. Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė padėkojo R. Vėliuvienei už suteiktą galimybę varėniškiams grožėtis paveikslais čia, Varėnoje.

R. Vėliuvienė yra surengusi nemažai savo darbų parodų Lietuvoje ir užsienyje, gavusi nemažai įvairiausių apdovanojimų, o didžiausias įvertinimas yra tai, jog jos meno darbus galima pamatyti Lietuvos, Rusijos, kitų užsienio šalių muziejuose bei privačių kolekcininkų namuose. Ramunės kūrybos kraitėje – ne tik daugybė grafikos darbų, estampų, sukurtų oforto technika, iliustruotų knygų, bet ir tapybos darbų. „Šiuo metu man įdomiau tapyba, bet niekada nesakyk „niekada“...“, – prisipažįsta žymi menininkė. Šiuo metu autorė dirba LRT meno komisijoje, yra Dailininkų sąjungos narė.

Kūrybinę dvasią parodos atidaryme palaikė Varėnos muzikos mokyklos mokytojo Irmanto Čepaičio vadovaujama gitaristų grupė.

R. Vėliuvienės kūrybinių darbų paroda veiks iki 2008 m. sausio 6 dienos.

Varėna

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija