Atnaujintas 2007 gruodžio 19 d.
Nr.94
(1591)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Vilniečio fotoparoda gimtajame mieste

Bronius VERTELKA

Vilniečiui fotomenininkui Aurimui
Strumilai Panevėžio fotografijos
galerijos direktorė Marija Čičirkienė
dovanojo grandinėlę
su simboline pasagėle
Autoriaus nuotrauka

Kuo geresnė nespalvota fotografija už spalvotą, kuo jos skiriasi – tai galėsite sužinoti peržengę Panevėžio fotografijos galerijos slenkstį, kur paskutinę rudens dieną pradėjo veikti vilniečio Aurimo Strumilos fotografijų paroda „J/B“. Gimtajame mieste fotomenininkas eksponuoja 1983-2000 metais darytas nespalvotas („juodai baltas“ – iš čia ir parodos pavadinimas), dar niekur nerodytas nuotraukas. Apie jų atsiradimą autorius sako: „Nuo Isyk Kulio ežero Kirgizijoje iki Eifelio bokšto Paryžiuje per Marijos žemę – Lietuvą“. Kraupūs Vilniaus Šnipiškių, vadinamų Šanchajumi, vaizdai: tuščiomis namų akiduobėmis žvelgia namai vaiduokliai, išsiklaipiusios tvoros, šiukšlių konteineriai. Tačiau visi šie vaizdai tikri. Nemažai nuotraukų iš Nidos, dvelkiančių nostalgija, ramybe. Jos perteikia vienatvės, susikaupimo, artėjančios žiemos nuotaikas.

Fotomenininkas Vilius Naujikas, laikomas Panevėžio fotografų krikštatėviu, atidarydamas parodą jos autorių vadino „juodai baltos fotografijos šamanu“, kuriam „galima pavydėti ir iš jo pasimokyti“.

Ši A. Strumilos paroda – antroji gimtajame mieste. Vilniuje gyvenantis ir dirbantis fotomenininkas kilęs iš Panevėžio. Prieš 32 metus Aukštaitijos sostinėje gavo brandos atestatą, čia turi daug draugų, pažįstamų. Į parodos atidarymą susirinko gausus jų būrys, atėjo ir tėvai. Beje, vyresniosios kartos panevėžiečiai A. Strumilos tėvą prisimena irgi kaip fotografuojantį žmogų. Fotografijos galerijos direktorė Marija Čičirkienė parodos autoriui dovanojo grandinėlę su simboline pasagėle – kad Aurimui ir toliau sektųsi darbuotis fotografijos srityje.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija