Atnaujintas 2008 sausio 4 d.
Nr.1
(1594)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Adventinė pasaka

Olga ŽILINSKIENĖ

Tėvynės sąjungos Kauno Moterų bendruomenė, palaikydama TS nuostatą, kad valstybės ir visuomenės pagrindas yra šeima, kurioje ugdomos esminės etinės bei kultūrinės vertybės, savo veikloje daug dėmesio skiria šeimos vertybių puoselėjimui. Tradicija tapo Advento laikotarpiu organizuoti renginius sunkiau materialiai besiverčiančioms daugiavaikėms šeimoms. Juose mokoma adventinių žaidimų, vaišinamasi, vaikams įteikiamos kalėdinės dovanėlės. Šiais metais nusprendėme organizuoti renginį Kauno vaikų ir jaunimo „Vilkolakio“ teatre. (Moterų bendruomenės Kauno skyriaus vadovė Nijolė Rudgalvienė, projekto vadovė Danguolė Jurelevičienė.)

Artėjant šv. Kalėdoms, paskutinėmis Advento dienomis, gruodžio 22 d., „Vilkolakio“ Kauno vaikų ir jaunimo teatre įvyko popietė daugiavaikėms šeimoms, kurių tėvai pavyzdingai auklėja savo vaikus.

Nedidelės Kauno vaikų ir jaunimo teatro „Vilkolakio“ patalpos jaukios, šventiškai papuoštos – žėri didžiulės snaigės, girliandos.

Žiūrovų pripildytoje salėje įvyko spektaklio „Stebuklingas Aladino žibintas“ premjera. Visus pakerėjo nuostabi aktorių vaidyba: pasijutome gyveną toje pasakoje, nes aktoriai buvo čia pat, šalia, pasiekiami ranka. Puikios dainos, rytietiški grakščių merginų atliekami šokiai. Laimingai baigėsi pasaka. Gėris nugalėjo blogį. Blogieji gavo ko nusipelnę, o gerieji iškėlė vestuvių puotą.

Po spektaklio laukėme Kalėdų senelio su dovanomis. Spektaklio aktoriai sutrumpino ilgas laukimo minutes. Kalėdų seneliui atvykus prasidėjo smagūs žaidimai, rateliai. Šaunus buvo Kalėdų senelis: šoko, žaidė drauge su visais. Pasibaigus linksmybėms, Kalėdų senelis išdalijo dovanas vaikams, o paskui visus pakvietė prie gausaus vaišių stalo – vaikus, tėvelius, močiutes, senelius. Skirstantis į namus svečiai galėjo įsidėti lauktuvių į kalėdinius maišelius. Taip pasibaigė turininga, įdomi ir naudinga Adventinė popietė. Buvo malonu žiūrėti, kaip mandagiai, kultūringai elgiasi vaikai – nesistumdo, nešūkauja, gražiai bendrauja tarpusavy. Pagarba tėvams, išauginusiems tokius vaikus.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija