Atnaujintas 2008 sausio 16 d.
Nr.4
(1597)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Latvija vaduojasi iš oligarchijos gniaužtų

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Aigaro Kalvyčio Vyriausybė
buvo priversta atsistatydinti

Kaimyninėje Latvijoje 2007 metai pasižymėjo įnirtingomis politinėmis batalijomis. Prasidėjo stambaus masto korupcinės veiklos tyrimai. Ekonominė situacija šalyje prastėjo, didėjo infliacija. Žmonės, nepatenkinti ekonomikos smukimu ir korupcija, išėjo į gatves.

Neseniai Latvijoje darbą pradėjo nauja Vyriausybė. Premjero Aigaro Kalvyčio vadovaujama Vyriausybė atsistatydino gruodžio pradžioje. Prezidentas Valdis Zatleris po konsultacijų su įvairių politinių jėgų atstovais pavedė vyriausybę formuoti Ivarui Guodmaniui, jau buvusiam premjeru 1990-1993 metais ir vėliau užėmusiam įvairius aukštus postus.


Nieko gera nežadantis nepasitikėjimas

Petras KATINAS

Pildosi kai kurių politikos specialistų ir politologų gana pesimistinės pranašystės, kad po pirmalaikių Seimo rinkimų, kuriuos laimėjo liberaliąja jėga pasiskelbusi Piliečių platforma, politinė situacija Lenkijoje ne tik nepagerės, bet ir toliau komplikuosis. Pirmųjų tos komplikacijos požymių neteko ilgai laukti. Jau per pirmąjį naujojo šaukimo Lenkijos seimo posėdį prezidentas Lechas Kačynskis sulaužė nusistovėjusią tradiciją ir pristatydamas naująjį šalies premjerą, Piliečių platformos lyderį Donaldą Tuską nepasakė jokios kalbos, o pats pristatymas truko vos 36 sekundes.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija