Atnaujintas 2008 sausio 23 d.
Nr.6
(1599)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Emigracija griauna šeimas

Neseniai Lietuvos spaudoje pasirodė pranešimai apie tai, kad mūsų kaimynai lenkai itin dažnai skiriasi dėl emigracijos. Kaip rašo Lenkijos dienraštis „Polska“, emigracija tapo pagrindine skyrybų priežastimi. Lenkų demografai nustatė, esą išyra kas trečia pora, kurios vienas partnerių yra emigravęs. Praėjusiais metais Lenkijoje išsiskyrė 80 tūkst. porų. Lenkijos teisėjų, psichologų ir sociologų nuomone, tokią skyrybų didėjimo tendenciją iš esmės nulėmė emigracija. Rengdamiesi išvažiuoti dirbti į Didžiąją Britaniją arba Airiją, sutuoktiniai paprastai tikina vienas kitą, kad laikas sparčiai eina ir kad po 3-5 metų jie vėl gyvens drauge.


Kuo išaugs emigrantų vaikai

Emigrantų vaikai patiria traumas, kurių pasekmės iškyla praėjus tam tikram laikui.

Neseniai Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga atliko emigrantų vaikų ir pedagogų apklausą, kurioje dalyvavo 651 vaikų ugdymo įstaiga (Lietuvoje jų yra beveik tris kartus daugiau). Tačiau net ir iš šių duomenų aišku, kad Lietuvoje gyvena mažų mažiausiai 9031 vaikas, kurio bent vienas iš tėvų uždarbiauja užsienyje.


„Realiai vadovauja blogio ašis – Vainauskas, VP marketas ir valstybininkai“

Algirdas Paleckis

Kaip jau rašėme penktadienio numeryje, Algirdą Paleckį, dabar einantį Vilniaus vicemero pareigas, LSDP taryba pašalino iš partijos. Pagrindinis jo „nusikaltimas“ – bendradarbiavimas su „paksistais“, prieštaravimai Vyriausybės planams dėl atominės elektrinės statybos. Nors šis neokomunistų veiksmas įvairiai apibūdinamas, jo pasekmės gal pasireikš Seimo rinkimų metu. Skaitytojų dėmesiui siūlome Algirdo Paleckio kalbą, pasakytą Lietuvos socialdemokratų partijos Tarybos posėdyje 2008 m. sausio 15-ąją Vilniuje. Savo kalboje A. Paleckis griežtai vertino partijos vadus, apie jų politiką pasakydamas ir vaizdingų posakių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija