Atnaujintas 2008 sausio 23 d.
Nr.6
(1599)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Popiežius Benediktas XVI apie tikėjimą ir protą

Mindaugas BUIKA

Sausio 20 dieną į Šv. Petro
aikštę susirinko 200 tūkst.
jaunų žmonių, taip išreikšdami
pagarbą Popiežiui, nepriimtam
į Romos universitetą

Dėl protestų nedidelės, bet triukšmingos laicistų fanatikų grupės, kuriuos, atrodo, organizavo garsieji Italijos komunistai, atšauktas popiežiaus Benedikto XVI vizitas į didžiausią Romos valstybinį „La Sapienza“ („Išmintis“) universitetą.

Nepagrįsti kaltinimai

Šie įvykiai susilaukė plačių komentarų katalikiškoje žiniasklaidoje ir dar labiau padidino susidomėjimą Šventojo Tėvo mokymu apie proto ir tikėjimo santykį, kurio taip paniškai bijosi savų argumentų neturintys bedieviai Bažnyčios priešai. Ypač įdomiai minėti protestai analizuojami ir daromos išvados dėl jų nepagrįstumo Vatikano laikraštyje „L’Osservatore Romano“ sausio 15-ą – tą pačią dieną, kai buvo atšauktas Popiežiaus vizitas – publikuotame straipsnyje, kurio autorius – ne katalikas intelektualas, to paties „La Sapienza“ universiteto žydų kilmės matematikos profesorius Džiordžias Izraelis.


Krikščionių vienybė – ne abstrakcija

Kai žmonių egzistencijos pradžioje (Rojuje – Edeno sode) įvyko tragedija – dėl velnio pavydo (plg. Išm 2, 24) ir pirmųjų žmonių savo Kūrėjui neištikimybės suiro Adomo bei Ievos harmoningos vienybės su savo Viešpačiu Dievu saitai, nuo tol pasaulyje regime nedermės ženklus: tarpusavio žmonių santykius tebenuodija įvairiausio plauko susiskaldymai...

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija