Atnaujintas 2008 sausio 25 d.
Nr.7
(1800)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Ar jie – beglobiai?

Kai pamatau paauglę mergaitę, traukiančią cigaretės dūmą, man sudreba širdis ir pagalvoju: nejaugi ši mergaitė tėvų neturi?! Deja, toks vaizdas toli gražu ne retenybė. Kartais apsilankau pas vieną bendramintį, kuris gyvena daugiabutyje. Buto langai žiūri į kiemą, kur per pertraukas iš dviejų netoli esančių mokyklų renkasi mokiniai. Tiek berniukai, tiek mergaitės – visai dar paaugliai – rūko ir geria alų. Nebandyk jiems ką nors pasakyti, priminti, kad tai labai blogai – išgirsi, ko negirdėjęs. Sunku suprasti, kodėl tai niekam nerūpi. Juk visiems turėtų būti aišku, kad tie vaikai žaloja savo sveikatą. Patys vaikai čia nekalti. Jie nesupranta, kad nikotinas kenksmingas suaugusiam, o juolab paaugliui. Mergaitės nepagalvoja, kad ateis laikas, kai joms teks gimdyti. Kodėl niekas mokyklose ir namuose vaikams suprantamai nepaaiškina, kaip jie save žudo?

Čia aprašytą vaizdelį mačiau Ukmergėje. Tačiau tikriausiai visoje Lietuvoje gausu panašių vaizdelių.

Visi skundžiasi, kad trūksta pinigų. Tačiau už ką jų atžalos perka brangias cigaretes? Kodėl tėveliai nepasidomi, kur jų vaikai išleidžia gausiai dalijamus kišenpinigius?

Per radiją ir televiziją skamba šūkiai: „gelbėkit vaikus!“ Tik nekalbama, nuo ko juos iš tikrųjų reikėtų gelbėti. Drįstu pareikšti: laikas skambinti visais varpais. Gelbėkime vaikus nuo pražūtingų įpročių, neprotingų madų, kad iš šalies žiūrint neatrodytų, jog jie yra beglobiai!

Algirdas Jonas Kujalis,
Vyskupo M. Valančiaus blaivystės sąjūdžio narys

Jogvilų kaimas, Ukmergės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija