Atnaujintas 2008 sausio 25 d.
Nr.7
(1800)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Tai tik patvirtina

Teigiama, kad nėra Dievo, antgamtinio pasaulio – tą neva įrodo religijų gausa. Jei būtų vienas Dievas, būtų ir viena religija. Kadangi yra daug religijų, daug dievų, vadinasi, antgamtinio pasaulio, vieno Dievo nėra.

Tačiau daugelio religijų egzistavimas nepaneigia antgamtinio pasaulio, vienintelio Dievo buvimo, o patvirtina, kad yra dievybė, antgamtinis pasaulis. Tą patvirtina šiandieninis ekumenizmas – visos religijos pripažįsta Dievo buvimą, antgamtiškumą.

Juk su religijom yra taip pat, kaip ir su pasaulio kalbomis, kurių yra apie 3000. Kiekviena kalba kokį nors daiktą, veiksmą, ypatybę, skaičių pavadina skirtingai, kitais žodžiais, bet tai nereiškia, kad to daikto ar veiksmo nėra. Yra, tik kitaip pavadintas.

Štai žodis „dirbti“ kitomis kalbomis skamba taip: „laborare“ (lot.), „arbeiten“ (vok.), „rabotatj“ (rus.). Nors žodis vis kitoks, tačiau jis nepaneigia, o patvirtina veiksmo buvimą. Tas pats pasakytina apie žodžius „duona“: „panem“ (lot.), „maize“ (lot.), „brot“ (vok.), „chleb“ (rus. ir lenk.); „mylėti“: „amore“ (lot.). „liubitj“ (rus.), „lieben“ (vok.) ir t. t.

Skirtingas to paties daikto, veiksmo, ypatybės pavadinimas ne paneigia, o patvirtina jų buvimą. Tas pats ir su religijomis: skirtingos religijos ne paneigia, o patvirtina Dievo buvimą, tik visa tai skirtingai išreiškiama – Dievas, antgamtiškumas įvardijamas kitais būdais, kitomis religijomis, supratimu. Nė viena religija neneigia Dievo buvimo, antgamtinio pasaulio, tik skirtingai jų buvimą suvokia, išsako. Vadinasi, religijų gausa ne paneigia, o parodo Dievo, antgamtiškumo buvimą.

Vincas STEPONAVIČIUS

Krekenava, Panevėžio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija