Atnaujintas 2008 vasario 1 d.
Nr.9
(1602)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Mirė Graikijos stačiatikių arkivyskupas Christodulas

Atėnų arkivyskupas Christodulas

Pirmadienį anksti rytą mirė Graikijos Stačiatikių Bažnyčios vadovas Atėnų arkivyskupas Christodulas (Christos Paraskevaides). Jis gimė 1939 metais. Atėnų vyskupijai ir visai Graikijos Stačiatikių Bažnyčiai vadovavo nuo 1998 metų. Mirusio ganytojo laidotuvės vyko vakar, ketvirtadienį.

Prieš daugiau kaip metus, 2006-ųjų gruodžio 14 dieną, arkivyskupas Christodulas lankėsi Romoje ir susitiko su popiežiumi Benediktu XVI. Tą pačią dieną jis taip pat aplankė Šv. Pauliaus baziliką už Romos miesto sienų ir meldėsi prie Tautų apaštalo kapo. Vizito Romoje metu arkivyskupui Christodului buvo suteiktas Popiežiškojo Laterano universiteto garbės daktaro titulas. Atėnų arkivyskupas dalyvavo popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuvėse 2005 metais. 2001 metais įvyko garsus popiežiaus Jono Pauliaus II susitikimas su Graikijos Bažnyčios vadovu Atėnuose ir jo metu užbaigtas ilgas įtarumo ir nepasitikėjimo laikotarpis, temdęs dvišalius santykius.

Apaštališkojo vizito šv. Pauliaus pėdomis metu aplankęs Atėnų Areopago vietą, kur prieš beveik du tūkstančius metų šv. Paulius skelbė Kristų, popiežius Jonas Paulius II susitiko su arkivyskupu Christodulu ir visos Katalikų Bažnyčios vardu paprašė atleidimo už praeityje graikams stačiatikiams padarytas skriaudas. 2001 m. gegužės 4 d. Atėnuose popiežius Jonas Paulius II ir arkivyskupas Christodulas pasirašė bendrą deklaraciją, kuria įsipareigojo stengtis drauge liudyti Kristų vis labiau nuo krikščioniškų šaknų atitrūkusioje dabartinėje visuomenėje.

Reuters nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija