Atnaujintas 2008 vasario 15 d.
Nr.13
(1606)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Varėnos dekanate

50 metų po Kristaus vėliava

Sesuo Emilija Marija Rimšelytė, EJS,
(viduryje) šventė savo amžinųjų įžadų
auksinį jubiliejų

Klebonas dekanas kun. Valentinas
Virvičius ir jaunieji parapijiečiai,
atėję pasveikinti seserį Emiliją Mariją

VARĖNA. Vasario 2-ają, šeštadienį, Šv. arkangelo Mykolo parapijoje nepaprasta Grabnyčių šventė. Tokiose iškilmėse daugumai parapijiečių dar neteko dalyvauti. Sesuo Emilija Marija Rimšelytė, EJS, šventė savo amžinųjų įžadų auksinį jubiliejų, kuris prasidėjo sausio 31-ąją Vilniaus Šv. Kazimiero jėzuitų bažnyčioje.

Čia, savo parapijoje, per šv. Mišias, lydima patarnautojų, katechečių, parapijiečių procesijos, sesuo Emilija įnešė jubiliejinę degančią žvakę ir pastatė ją ant altoriaus, tuo liudydama, kad Kristaus šviesą neša jau 50 metų. Klebonas dekanas kun. Valentinas Virvičius pasakė šiai šventei pritaikytą homiliją pabrėždamas, kaip svarbu katalikui Dievui pasakyti „taip“, išgirsti Jo kvietimą ir rinktis gyvenimą su Dievu ir dėl Jo...

Po šventų Mišių seselę Emiliją sveikino choristai, katechetai, kiti parapijiečiai, atstovai iš Valkininkų parapijos, linkėdami Dievo palaimos, sveikatos, ir dėkojo už susitikimą su ja savo gyvenime.

Šių eilučių autorei teko sveikinti jubiliatę Gyvojo Rožinio ir visų parapijiečių vardu:

„Kaip prieš penkiasdešimt metų jaunutė mergina nusprendė savo gyvenimą pašvęsti Dievui... Kas tuomet vyko mūsų šalyje? Siautėjo aršus ateizmas, persekiojo KGB, grėsė areštas ir kalėjimas. Vis dėlto atsirado daug jaunų žmonių, kurie aukojosi, rizikavo gyvybe, kovojo, leido Kroniką, rengė jaunimą sakramentams, jaunimo susitikimus, išvykas į šventas vietas, statė kryžius... Tai buvo pasiaukojimas Dievui, Bažnyčiai ir Tėvynei, tai buvo tikrojo sąjūdžio žmones“.

Po sveikinimų visi susirinkusieji kartu su choru sugiedojome „Ilgiausių metų“. Už ilgametį darbą „Carito“ veikloje padėkojo kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Šventė tęsėsi ir sekmadienį. 13 valandos šv. Mišiose dalyvavo parapijos Ateitininkų kuopa, vaikučiai, besirengiantys Pirmajai Komunijai. Po šv. Mišių abi dienas vyko agapė ir susitikimai su parapijiečiais, ateitininkais. Seselė pasakojo apie savo gyvenimą, džiaugėsi, kad niekada nepasigailėjo Dievui ištarusi „taip“, nes sunkiuose gyvenimo momentuose jautė Jo globą ir pagalbą. Sovietinio saugumo darbuotojams sučiupus spausdinant katalikiškas knygas, paimta spausdinimo mašinėlė, rankraščiai... Ir kas galėjo pagalvoti, kad davus amžinuosius įžadus ir susiruošus į kalėjimą Dievo apvaizda taip patvarkys, kad saugumiečiai pasitenkins tik pasižadėjimu, kad mokysis iš tarybinių knygų.

Taigi per 50 metų būta liūdnų ir džiugių akimirkų. Jubiliatė jaunimui linkėjo drąsiai eiti pasirinktu keliu, laikyti vienas kitą už rankų taip, kaip per maldą „Tėve mūsų“, jausti Dievo meilę, globą, nepaisant, kad ir šiais laikais jaunimui tenka iškęsti pajuoką ir pažeminimą dėl savo įsitikinimų.

Danutė Draugelienė,
Varėnos Šv. arkangelo Mykolo parapijos
Gyvojo Rožinio grupės vadovė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija